Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2018. 13:22 >> 12:49

NOVE OPTUŽBE

Rusi planirali doping fudbalera?

Ruski sport ponovo je na udaru zbog dopinga. Ovog puta mediji pišu o masovnom dopingu ruskih fudbalera, čak se spominje i suspenzija sa Svjetskog prvenstva, što je skoro nezamislivo.

Bivši šef anti-doping agencije u Moskvi, Grigorij Rodčenkov koji je sada svjedok saradnik u SAD, tvrdi da su domaćini Mundijala planirali da dopinguju fudbalere narednog ljeta.

Oni su navodno imali namjeru da zamijene uzorke urina, kako bi fudbaleri mogli nekažnjeno da se dopinguju, poput olimpijaca u Sočiju.

Rodčenkov je ponudio i dokaze oko čega se sada lome koplja, i vidjećemo hoće li imati isti efekat kao u zimskim sportovima i atletici.

Na osnovu njegovog svjedočenja pokrenute su istrage povodom sumnji o masovnom dopingu ruskih sportista pod kontrolom države, koja je rezultirala velikim brojem suspenzija u pojedinačnim sportovima.

Podsjetimo, ruski olimpijski tim suspendovan je sa Igara u Pjongčangu.

Engleski mediji prenose da je Rodčenkov ispričao da je Vitalij Mutko, koji je nedavno podnio ostavku na mjesto predsjednika organizacionog odbora Mundijala 2018, naredio da "fudbal mora da bude čist", odnosno da ne smijeju da budu otkriveni nikakvi slučajevi dopinga, iako su fudbaleri u čitavom programu.

"Fudbaleri su bili u programu koji je kontrolisala država", kazao je, navodno, Rodčenkov.

FIFA je na potezu, najavila da će razgovarati sa Rodčenkovim kako bi ih informisao o svojim saznanjima, ali još nije pokrenuta ospežna istraga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније