Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

07. 01. 2018. 13:38 >> 13:06

KLOP PORUČIO

Duša i srce Liverpula se ne mogu prodati

Nakon što je u subotu ozvaničen odlazak Filipea Kutinja iz Liverpula u Barselonu, oglasio se i menadžer "crvenih" Jirgen Klop navodeći da je klub s "Enfilda" učinio sve što je u njegovoj moći da u svojim redovima zadrži Brazilca.

Klop se o odlasku svog dosadašnjeg igrača oglasio putem zvanične stranice kluba, ističući da se s velikom tugom opraštaju od dobrog "prijatelja, sjajne osobe i fantastičnog igrača".

"Nije tajna da je Filipe želio otići još u junu, kada je Barselona prvi put pokazala interes za njegove usluge. Bio je uporan u ostvarenju svojih namjera. I pored toga, uspjeli smo ga zadržati u klubu, uz nadu da ćemo ga nagovoriti da se predomisli i bude dio onog što želimo da ostvarimo", kazao je Klop.

Nijemac je tom prilikom poslao poruku navijačima Liverpula da je klub učinio sve da ubijedi brazilskog reprezentativca da je ostanak u Liverpulu jednako atraktivan kao odlazak u Španiju, ali da je 25-godišnji vezista već bio uvjeren da je njegova budućnost u Barseloni.

Navijačima je poručio da Liverpul dugo vremena nije bio u boljoj poziciji i da će kao klub dobro reagovati na odlazak svoje donedavno najveće zvijezde.

"Iskoristićemo svoju veličinu da na pravi način zamijenimo Filipea. Ovdje sam dovoljno dugo da poznajem istoriju kluba. Ključni igrači su odlazili i ranije, ali klub uvijek nastavi dalje. Ne možete prodati srce i dušu Fudbalskog kluba Liverpul, mada sam siguran da bi ih mnogi klubovi voljeli kupiti. Jako vjerujem u talente koje imamo i da ćemo s vlasnicima kluba nastaviti investirati u ekipu što će pomoći rastu i napretku ovog kluba", poručio je Klop.

U saopštenju iz katalonskog kluba navedeno je kako je sa 25-ogodišnjim Brazilcem popisan ugovor na 5,5 godina, a u ugovoru je navedena odštetna klauzula od 400 miliona eura.

Britanski mediji navode kako će Liverpul od obeštećenja za Kutinja inkasirati 160 miliona eura, što brazilskog vezista čini najskupljim igračem Barselone.

Brazilac je 2013. godine iz Intera prešao u redove "crvenih", za 13 miliona eura. Od tada je za Liverpul odigrao 200 utakmica i postigao 54 pogotka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније