Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija ]

05. 01. 2018. 18:11   >>  17:38

PROSINEČKI PORUČIO

Cilj plasman na EP

Zadovoljan sam i srećan samim tim što Bosna i Hercegovina ima izvanrednu ekipu i igrače, posjeduje kvalitet, rekao je danas u Zagrebu Robert Prosinečki, novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uoči sjutrašnjeg potpisivanja ugovora Prosinečki je poručio da ima jedan, jedini cilj – odvesti nacionalni tim BiH na šampionat Starog kontinenta 2020. godine.

“Očekivanja su velika. Moj stručni štab i ja želimo da odemo na veliko takmičenje. Bosna to zaslužuje po kvalitetu i to je za mene izazov, da se napravi rezultat kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, istakao je Prosinečki.

Nekadašnja zvijezda Reala iz Madrida i Barselone kaže da će napraviti detaljnu analizu bh. fudbala, “od lige nadalje, punim radom i življenjem u Bosni”.

“Vrlo brzo dolaze nam utakmice ugovorene ranije, protiv SAD i tri dana kasnije u Americi protiv Meksika. U Ameriku ćemo voditi tim sastavljen od igrača iz domaće lige i mlade reprezentacije BiH, koja je u posljednje vrijeme napravila dobre rezultate”, naglasio je Prosinečki.

Planira i da razgovara s igračima koji su se u proteklim danima oprostili od dresa s državnim grbom, Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem.

“Moje je mišljenje da godine nijesu prioritet i da mogu još igrati na vrhunskom nivou. Lulić se prije šest, sedam dana oprostio od reprezentacije, te kako sam već rekao, godine nijesu problem i može igrati još na vrhunskom nivou. Ibišević isto tako. Razgovaraću sa njima i vidjeti šta će se desiti”, poručio je Prosinečki, dodavši:

“Svi u svijetu znaju igrače Bosne. Ne samo Džeka i Pjanića, koji su vrhunskog kvaliteta. Ima tu još igrača u velikim klubovima. Super kvalitetnih igrača”.

Prioritetan zadatak biće mu “motivisati ekipu nakon neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju”.

“Moramo razmišljati i o mlađim, ali i igračima iz domaće lige, jer ovi stariji polako odlaze. Popravićemo neke stvari. No, ako svi naši igrači budu zdravi Bosna neće imati problem da ode na EP”, decidan je Prosinečki.

Ne plaši se bilo kojeg izazova “u susjedstvu”, a uvjeren je i da će biti dobro dočekan od svih navijača reprezentacije BiH.

“Plan je EURO 2020 kroz kvalifikacije ili kroz Ligu nacija. Pred nama je puno dobrih utakmica. Svi će biti uz Bosnu kada se igraju kvalifikacije, još kada imaš rezultat onda je veća euforija. Ako igraš lepršav i dobar fudbal i publika će biti uz tebe”, rekao je Prosinečki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније