Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Mina ]

28. 12. 2017. 16:09   >>  15:47

VERMEZOVIĆ PREDSTAVLJEN

Da "plavima" vratimo staru slavu

Vjerujem da ćemo svi zajedno doprinijeti da Budućnost ponovo bude ono što je bila kada sam bio igrač, kazao je novi je šef stručnog štaba Budućnosti, Vladimir Vermezović.

Srpski trener Vladimir Vermezović novi je šef stručnog štaba Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog kluba. Navodi se da je ugovor potpisan na godinu i po.

Vermezović je na kormilu Budućnosti zamijenio Dragana Kažića, koji je 27. novembra, tri kola prije kraja jesenjeg dijela sezone, dobio otkaz.

Ekipu je u finišu prvog dijela vodio trener mlađih kategorija Dejan Jelenić, u tandemu sa Božom Vukovićem. Vermezović je u dva navrata vodio Partizan, sa kojim je 2005. godine igrao osminu finala Lige Evrope. Trenirao je i južnoafričke klubove Kajzes Čifs i Orlando Pajrats, koji mu je bio i posljednji klub, 2014. godine.

Vermezović je na zvaničnom predstavljanu kazao da je projekat koji mu je predstavio predsjednik Borda direktora Žarko Burić jedan od najinteresantnijih i najizazovnijih sa kojima sam se susreo u posljednje vrijeme.

"Razgovarao sam sa mnogo mladih ljudi u klubu, ispunjenih idejama, energijom, optimizmom. Sve me to ubijedilo da prihvatim ponudu i vjerujem da ćemo svi zajedno doprinijeti da Budućnost ponovo bude ono što je bila kada sam bio igrač", kazao je Vermezović.

On je kazao da će pokušati da od fudbalskog kluba napravi sistem koji funkcioniše kakav već imaju košarkaši i ženski rukometni klub.

Vermezović je naglasio da Budućnost ne treba olako rezultatski otpisati i predstojeću polusezonu u prvenstvu, iako ima 13 bodova manje od Sutjeske.

"Moj kolega i prijatelj na klupi Sutjeske, Nikola Rakojević, napravio je veliku prednost, ali fudbal je čudna igra i sve je moguće do kraja. Imamo i takmičenje u Kupu, gdje se Budućnost plasirala u polufinale. Pokušaćemo da izvučemo maksimum na oba fronta do kraja sezone, a sve to kroz uvođenje novih fudbalera", kazao je Vermezović.

On je potpisao ugovor na godinu i po, a predsjednik kluba Žarko Burić se nada da će ostati i mnogo duže - da će se sa Vermezovićem prekinuti praksa (pre)česte promjene trenera.

Za novog sportskog direktora imenovan je Risto Lakić, koji je u dresu Budućnosti odigrao preko 150 utakmica.

Iz podgoričkog kluba je stigao do mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore i seniorske reprezentacije Crne Gore, a ostvario je i transfer u Partizan. U prvom dijelu ove sezone bio je sportski direktor Iskre.

"Hvala čelnicima kluba i predsjedniku Buriću što su mi ukazali povjerenje na jednoj od najznačajnijih i najodgovornijih funkcija u sportu uopšte. Dijete sam Budućnosti, prošao sam mnogo toga kao igrač, znam šta treba da se uradi i kako da se stvori tim, naprave rezultati. Ispred sebe smo postavili najveće moguće ciljeve kojima ćemo težiti, pa i te da Budućnost jednog dana zaigra u grupnoj fazi Lige Evrope, zašto da ne", kazao je Lakić.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac, Petar Grbić (29) prvo je pojačanje podgoričkog tima za nastavak šampionata.

Grbić je igrao u mlađim kategorijama Budućnosti, ali nikada nije debitovao za prvi tim. Igrao je u Crnoj Gori za Mladost i Mogren, odakle se preselio u Grčku i nastupao za Olimpijakos i Levadiakos. Igrao je i za Partiazan, OFK Beograd i turski Akišar.

"Vraćam se kući, nakon šest ili sedam godina. Ponovo sam u klubu kojeg najviše volim, što sam do sada mnogo puta pokazao van terena, vrijeme je da to pokažem i na terenu. U najboljim sam fudbalskim godinama, što mi daje optimizam, ali i stanje u klubu koje je mnogo bolje nego prije desetak godina, kada sam odlazio", kazao je Grbić.

Predsjednik Burić kazao je da je klub u prethodnom periodu posvetio pažnju infrastrukturi i poboljšanju uslova za rad.

"U tom pravcu radićemo i u narednom periodu i da ćemo sve to završiti do kraja maja naredne godine. Postigli smo i finansijsku stabilnost kluba i više nemamo problema. Posebnu pažnu posvećujemo radu sa mlađim selekcijama", kazao je Burić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније