Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 12. 2017. 19:35 >> 19:13

NAKON DOPING SKANDALA

Mutko odlazi sa čela Odbora za SP

Zamjenik premijera Rusije zadužen za sport Vitalij Mutko najavio je danas da će se povući sa funkcije predsjednika Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.

Mutko je za agenciju TASS rekao da će ga na toj funkciji zamijeniti Aleksej Sorokin.

"Sorokin će sarađivati s Fifom, a ja ću koordinirati posao sa vladine strane", rekao je Mutko.

Zamjenik premijera Rusije je u ponedjeljak privremeno napustio funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Rusije, dok traje njegova žalba na doživotnu suspenziju sa Olimpijskih igara.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je početkom mjeseca doživotno suspendovao Mutka posle optužbi da je imao glavnu ulogu u sistemskom dopingu ruskih olimpijaca.

Mutko je najavio da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i da je zbog toga na šest mjeseci napustio funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Rusije, kako tu organizaciju ne bi ometala istraga.

On je konstantno negirao učešće u doping skandalu, ali Rusiji je i pored toga zabranjeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu narednog februara.

Uzbunjivač, bivši čelnik ruske antidoping agencije Vitalij Stepanov optužio je Mutka da je osnovao i predvodio doping program, koji je navodno pomagala i prikrivala država.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније