Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila: M.L.B. [ B92.net ]

23. 12. 2017. 14:00 >> 14:51

17. KOLO

Barselona pokorila Madrid

Ekipa Barselone pobijedila je Real Madrid u prijestonici Španije sa 3:0 u 17. kolu španske LaLige. Ekipa iz Katalonije sada ima 14 bodova više od kluba iz Madrida.

Barselona je povela u 54. minutu golom Luisa Suaresa, a drugi gol postigao je Lionel Mesi u 64. minutu iz jedanaesterca. To je 17. Mesijev gol protiv Reala i nijedan igrač u istoriji Primere nije toliko golova postigao protiv "kraljevskog" kluba. Konačan rezultat postavio je Aleiš Vidal u trećem minutu nadoknade vremena.

Barselona je prva na tabeli sa 45 bodova, a Real je četvrti sa 31 bodom, ali i utakmicom manje.

Real je imao prvu priliku već u trećem minutu, kada je gol postigao Kristijano Ronaldo, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. U 11. minutu Toni Kros je dobro dodao do Ronalda, ali je Portugalac promašio loptu. "Kraljevski" klub je u tim trenucima imao više loptu, a Barselona je čuvala svoj gol.

Barselona je zaprijetila u 18. minutu, kada je Paulinjo pokušao da dodao loptu do Suaresa, ali je jedan igrač Reala uspio da je izbije. U 30. minutu Barselona je mogla da povede, Mesi je dobro dodao do Paulinja, koji je šutirao pod prečku, ali je golman Kejlor Navas dobro odbranio i izbacio loptu u korner.

Minut kasnije Ronaldo je bio u šansi, ali je golman gostiju Mark-Andre Ter Štegen odbranio taj šut. Poslije toga, šansa je bila na drugoj strani, kada je poslije asistencije Mesija ponovo pokušao Paulinjo, a golman evropskog i svjetskog prvaka je odbranio.

U 42. minutu najbolju šansu u dotadašnjem delu utakmice propustio je Karim Benzema, koji je loptu zahvatio glavom i pogodio stativu.

Barselona je napala u drugom poluvremenu, Suares je prvi put bio neprecizan u 53. minutu, ali je minut kasnije poslije dobre akcije postigao gol. Loptu je sa centra povukao Ivan Rakitić, došao je do ivice šesnaesterca i dodao na desno do Serdji Roberta, koji je na drugoj strani dobro pronašao Suaresa, a Urugvajac je poslijao loptu pored protivničkog golmana.

Gosti su i poslije toga imali inicijativu, a prednost su udvostručili u 64. minutu golom Mesija iz penala, koji je dosuđen pošto je Dani Karvahal rukom odbranio šut Roberta.

Prethodno Suares je u dva navrata mogao da postigne gol, poslije dodavanja Mesija. Prvo mu je golman odbranio šut, a zatim je Urugvajac pogodio stativu. Lopta se odbila do Serdji Roberta, koji je šutirao, ali je Karvahal rukom zaustavio loptu, poslije čega je isključen i dosuđen je penal.

Poslije toga ređale su se šanse pred oba gola, Navas i Ter Štegen su bili u centru pažnje. Navas je odbranio udarce Mesija i Nelsona Semeda, a Ter Štegen je odlično "skinuo" šuteve Gareta Bejla i Serhija Ramosa.

Konačan rezultat postavio je Vidal, poslije asistencije Mesija, u trećem minutu nadoknade vremena, minut pošto je ušao na teren.

Barselona je ostala jedina neporažena ekipa ove sezone u Primeri, a Real je pretrpio treći poraz.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније