Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 07. 2013. 19:22   >>  19:22

U POSLJEDNJOJ DECENIJI

Igrači na koje je Barsa izgubila veliki novac

U posljednjih desetak godina Barselona je na mnogim fudbalerima gubila velike svote novca, a za najlošiji posao proglašen je onaj sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Španski sportski dnevnik Marka odlazak švedskog napadača sa razlogom je okarakterisala kao najgori, s obzirom da je gubitak bio čak 45.5 miliona eura. Na drugoj strani, najbolji posao je bila prodaja Jaje Turea kada je zarađeno 15 miliona eura.

Povod za tekst bio je transfer Davida Vilje u Atletiko Madrid za pet miliona eura, a Valensiji je 2010. godine plaćeno mnogo, više - 40 miliona. Slučajevi Ibrahimovića i Vilje su najgori, ali ne i jedini primjeri. Za Tijerija Anrija je recimo plaćeno 27 miliona, a otišao je bez obeštećenja, a gubici su postojali i u prilikom transfera Gabrijela Milita (19 miliona), Aleksandera Hleba (16 miliona), Sejdua Keite (14 miliona) i Ejdura Gudjonsena (12 miliona).

Veliki promašaj je i transfer Keirisona de Souza koji je prije četiri godine Palmeirasu plaćen 14 miliona, a nije odigrao nijedan meč.

Da ne bude sve crno, "pobrinuo" se Jaja Ture. Plaćen je Monaku devet miliona, a prodat Mančester sitiju 24 miliona. Mark van Bomel je iz PSV-a došao kao slobodan igrač, a otišao je za sedam milona Bajernu. Na Đovaniju dos Santosu je zarađeno šest, Olegeru 4.5, Serhiju tri, Fernandu Navaru 1.5 i Tijagu Moti milion eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније