Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

17. 12. 2017. 19:50 >> 19:17

PREMIJER LIGA

Junajted slavio u Birmingemu, "poker" Liverpula

Fudbaleri Mančester junajteda pobijedili su danas u gostima Vest Bromvič Albion sa 2:1 u prvoj nedjeljnoj utakmici 18. kola engleske Premijer lige.

Junajted je današnjom pobjedom, teže izvojevanom od očekivanog, zadržao 11 bodova zaostatka za liderom i gradskim rivalom Mančester sitijem koji je juče sa 4:1 pobijedio Totenhem.

Ekipa Žozea Morinja povela je iz prve prave prilike u 27. minutu golom Romelua Lukakua na centaršut Markusa Rašforda s lijeve strane.

Junajted je u tim trenucima imao potpunu kontrolu nad utakmicom, pa je već u 35. Džesi Lingard povisio na 2:0 udarcem sa oko 18 metara poslije dodavanja Huana Mate.

Mančester se nakon drugog gola povukao, uglavnom je bio koncentrisan na odbranu svog gola, a VBA je s druge strane sve više prijetio.

Inicijativa VBA isplatila se u 77. minutu poslije kornera s desne strane. Strijelac gola nakon gužve u šesnaestercu "crvenih đavola" bio je Geret Beri koji je na početku drugog poluvremena ušao u igru.

Apsolutnom rekorderu po broju nastupa u Premijer ligi to je bio prvi gol kao rezervisti poslije 18 i po godina, odnosno 6.812 dana, kada je bio strijelac za Aston Vilu protiv Notingem Foresta.

VBA je do kraja susreta imao još nekoliko dobrih situacija pred golom Mančester junajteda, ali nije uspio još jednom da savlada Davida De Heu.

Mančester je drugi na tabeli Premijer lige sa 41 bodom, dok je VBA 19. sa 14.

Fudbaleri Liverpula pobijedili su u gostima Bornmut sa 4:0.

Ekipa Jirgena Klopa kontrolisala je utakmicu od samo početka, a do prednosti stigla je u 20. minutu poslije odlična solo akcije Filipa Kutinja, koji je prošao gotovo cijelu odbranu rivala i preciznim udarcem sa oko 10 metara savladao Asmira Begovića.

Samo šest minuta kasnije Dejan Lovren dobro se snašao poslije gužve nakon kornera i glavom sa svega par metara povisio na 2:0.

Najbolji strijelac Premijer lige Mohamed Salah je u 44. minutu iskoristio dobro dodavanje Aleksa Okslejd-Čembrlejna u prazan prostor i nakon trka, te driblinga sa par metara povisio na 3:0.

Liverpul u drugom dijelu meča nije srljao i do četvrtog gola stigao je u 66. minutu, a strijelac je poslije centaršuta Kutinja s lijeve strane bio Roberto Firmino.

Liverpul se ovom pobjedom vratio na četvrto mjesto Premijer lige sa 34 boda, dok je Bornmut 16. sa 16.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније