Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 07. 2013. 16:18 >> 16:18

ZA PREVOZ 140

Katar ulaže 200 milijardi za Mundijal!

Prebogati šeici iz svijeta fudbala ne prestaju da iznenađuju sumama novca koje troše zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Katar planira da uloži nevjerovatnih 200 milijardi dolara na pripreme za organizaciju Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022.

Izvršni direktor finansijskog centra, tačnije čovjek koji upravlja novcem kraljevske porodice, Abdul Rahman Al Saibi bio je jasan.

"Infrastruktura je ključ, u narednih pet godina izgradićemo luku, željeznicu, metro kao i novi aerodrom. Sve to koštaće 140 milijardi dolara", rekao je ovaj bankar.

On je dodao da će kasnije biti uloženo još 60 milijardi u manje infrastrukturne projekte, a da će novac, osim naravno iz kraljevske riznice, biti obezbijeđen i od partnerstva privatnog i javnog sektora.

"Cijeli region imaće koristi od Mondijala, ne samo Katar", dodao je Al Saibi.

Poređenja radi, Rusija će u ogranizaciju SP 2018. uložiti nešto više od 20 milijardi, deset puta manje od Arapa.

Katar je dobio organizaciju Mundijala u decembru 2010., pobijedivši na izborima SAD, Australiju, Japan i Južnu Koreju. To je bio prilično iznenađujući izbor, budući da ljeti temperatura u toj zemlji prelazi 40 stepeni Celzijusovih.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније