Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

26. 11. 2017. 12:56 >> 12:30

SPAS ZA PARIŽANE

PSŽ uspio da ispoštuje finansijski fer plej

Pari Sen Žermen će se prema svemu sudeći izvući od kazne za kršenje finansijskog fer pleja bolje nego što su čelnici francuskog kluba očekivali.

Francuski klub je ljetos u svoje redove doveo Nejmara za nevjerovatnih 222 miliona eura, dok će Kilijana Mbapea na kraju ove sezone platiti oko 180 miliona eura. PSŽ-u prijeti žestoka kazna za kršenje finansijskog fer playja, ali čini se da će se ovaj klub izvući lakše nego što su to očekivali. PSŽ je primoran da u januaru prikaže prihod od 80 miliona eura, odnosno da se riješi nekoliko igrača kako bi izbjegli ovu kaznu, prenosi sportsport.ba.

Na transfer listi Parižana već se nalaze Lucas Moura i Džulijan Draksler, a špekuliše se da bi "Park Prinčeva" mogli napustiti Anhel Di Marija i Havier Pastore. Jasno je da će PSŽ od prodaje ovih igrača zaraditi više nego što im je potrebno, ali sada se pojavila šansa da zarade navedeni novac, te da u najgorem slučaju prodaju samo jednog od navedenih igrača.

Prema pisanju francuskih medija PSŽ će potpisati novi ugovor sa kompanijom Najk s mnogo većom zaradom. Navodno, novi sponzorski ugovor s ovom kompanijom trebao bi donijeti PSŽ-u tri puta veću svotu novca nego što je to bilo slučaj. PSŽ je po trenutnom ugovoru zarađivao 25 miliona eura od Najk, ali bi prema novom trebali da inkasiraju čak 70 miliona eura. Ovom zaradom bi PSŽ uspio da riješi slučaj oko finansijskog fer pleja, a prodaja jednog od igrača samo bi poboljšala situaciju za francuski klub.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније