Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

25. 11. 2017. 13:01 >> 12:31

BARSELONA SAOPŠTILA

Mesi potpisao ugovor do 2021.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Argentinac Lionel Mesi (30) potpisao je novi ugovor sa Barselonom koji ističe 2021. godine, potvrdili su danas iz katalonskog kluba.

Otkupna klauzula za Mesija u novom ugovoru iznosi “vrtoglavih“ 700 miliona eura. Ukoliko ostane do isteka novog ugovora Mesi će u klubu sa “Kamp Noua“ boraviti punih 17 godina.

Argentinac je u Barselonu stigao kao 13-godišnjak 2000. godine iz Njuel Old Bojsa. Nakon što je igrao impresivan fudbal u mlađim kategorijama za prvi tim je debitovao sa svega 16 godina u prijateljskoj utakmici protiv Porta. Debi u takmičarskom fudbalu na seniorskom nivou zabilježio je godinu dana kasnije protiv gradskog rivala Espanjola.

Za Barselonu je odigrao 608 zvaničnih utakmica i postigao gotovo nevjerovatna 523 gola. Sa Barsom je osvojio je osam titula šampiona Španije, šest nacionalnih Superkupova i pet Kupova. Na međunarodnoj sceni ima četiri pehara Lige šampiona, te po tri Superkupa Evrope i Svjetskog klupskog prvenstva.

Ono što mu u karijeri nedostaje jeste veliki trofej sa Argentinom za koju je odigrao 123 utakmice uz 71 pogodak. Jedino što je sa nacionalnim timom osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Samostalno je osvojio niz priznanja, a izdvajaju se pet “Zlatnih lopti“ za najboljeg fudbalera svijeta i četiri “Zlatne kopačke“, nagrada namijenjena najboljem strijelcu u evropskim nacionalnim ligama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније