Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

24. 11. 2017. 15:42 >> 15:15

37 GOLOVA U PRIMERI

Mesiju četvrta Zlatna kopačka

Fudbaleru Barselone Lionelu Mesiju uručena je danas u Barseloni četvrta Zlatna kopačka, za najboljeg strijelca evropskih liga u prošloj sezoni.

Mesi je prošle sezone postigao 37 golova u španskom prvenstvu. Drugi je bio Holanđanin Bas Dost, koji je igrajući za Sporting iz Lisabona postigao 34 gola.

Po broju osvojenih Zlatnih kopački Mesi se na prvom mjestu izjednačio sa fudbalerom Real Madrida Kristijanom Ronaldom.

Argentinski reprezentativac je prethodno dobio Zlatnu loptu u sezoni 2009-2010, pošto je postigao 34 gola, u sezoni 2011-2012, kada je postigao 50 golova i u sezoni 2012-2013, za 46 golova.

Mesiju je trofej uručio saigrač Luis Suares, koji je Zlatnu kopačku osvojio u sezoni 2015-2016, kada je postigao 40 golova. Ceremoniji su prisustvovali fudbaleri Barselone Andres Inijesta i Serhio Buskec.

U posljednjih devet godina Zlatnu kopačku su osvajali Mesi, Ronaldo i Suares.

U posljednjih 10 godina Zlatnu kopačku nije osvojio fudbaler iz španskog prvenstva jedino u sezoni 2013-2014, kada je Luis Suares igrao za Liverpul. On je tada "podijelio" nagradu sa Ronaldom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније