Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 11. 2017. 13:59   >>  13:27

NAPUSTIO "KENGURE"

Postecoglu: Pet piva kasnije...

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Australije, Angelos Postecoglu podnio je danas ostavku na tu funkciju, iako je sa nacionalnim timom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

On je na konferenciji za novinare rekao da voli da trenira "ove momke", ali je odluku donio "instiktivno, jer misli da je pravo vrijeme za njega, igrače i savez" da dođe do promjene.

"Bila je ovo teška odluka. Nije ovo kraj kakav sam predvidio. Uvijek ću imati neki osjećaj nezavršenog posla, ali to bi najvjerovatnije bio osjećaj u svakoj situaciji kada bih napustio reprezentaciju", rekao je Postecoglu koji je 2013. preuzeo nacionalni tim od Njemca Hoglera Osjecka.

Austalija je do plasmana na Svjetsko prvenstvo došla preko interkontinentalnog baraža pobijedivši Honduras, pošto prethodno u azijskim kvalifikacijama nije uspjela da izbori direktan plasman.

Postecoglu je kazao da mu je bila čast da bude selektor Australije, s kojom je takođe 2014. učestvovao na Mundijalu u Brazilu i osvojio Kup Azije 2015.

Novinari su ovog 52-godišnjeg trenera upitali kada je donio odluku da podnese ostavku.

"Najvjerovatnije odmah poslije prošlonedjeljne utakmice protiv Hondurasa... Onda sat vremena kasnije izvršni direktor Saveza Dejvid Galop me je ubijedio da to ne uradim, da bih opet poslije sat vremena promijenio stav... Pet piva kasnije nijesam znao gdje sam i šta bi trebalo da uradim", rekao je Postecoglu.

Australije je tako, poslije Srbije i Saudijske Arabije, postala treća zemlja, koja je ostala bez selektora koji ih je doveo do Mundijala u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније