Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: B.V.

14. 11. 2017. 10:05 >> 09:35

BROJNI OPROŠTAJI

Kraj jedne ere "Azura"

Reprezentacija Italije prvi put nakon 60 godina neće igrati na Svjetskom prvenstvu koje se narednog ljeta održava u Rusiji.

 

Italijani nijesu uspjeli kroz baraž da se domognu Mundijala jer je u dvomeču bolja bila selekcija Švedske s ukupnim rezultatom 1:0. Iako je San Siro sinoć bio ispunjen do posljednjeg mjesta to nije pomoglo domaćim igračima da nadoknade zaostatak u prvom meču, te prvi put nakon 1958. godine Italija ne ide na SP.

Katastrofalan rezultat "Azura" značio je i kraj reprezentativne karijere Điđija Bufona koji je imao san da se oprosti od fudbala nakon Mundijala, ali mu to neće biti ispunjeno.

No, legendarni golman nije jedini koji je odlučio da će mu sinoćnji meč biti posljednji u dresu reprezentacije. Naime, ovo je kraj jedne ere italijanske reprezentacije jer su se pored Bufona od nacionalnog dresa oprostili Đorđo Kjelini, Danijele De Rosi i Andrea Barzalji.

Oni su to poručili nakon utakmice, te su jednoglasno izjavili da je sada došlo vrijeme za neke nove generacije.

"Nije mi žao zbog mene, žao mi je što nijesmo uspjeli da uradimo nešto što bi svima u Italiji toliko značilo. To je jedina žal koju osjećam i koja sigurno neće proći. Vrijeme prolazi i sve je tako kako jeste. Žao mi je što je posljednja zvanična utakmica bila neuspjeh da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Điđi za Rai odmah poslije utakmice i potom dodao da italijanski fudbal svejedno ima budućnost.

"Nijesmo nikoga potcijenili jer oni koji igraju ove utakmice znaju kako da zaustave ovakve ekipe. Vratiti se poslije gola zaostatka je teško, a mi nijesmo igrali najbolje što smo mogli. Manjak energije i lucidnosti da bismo dali gol. Jedan gol je odlučio, kada boli onda osjećate dio krivice", objasnio je Bufon, koga će nakon 175 mečeva na golu "Azura" naslijediti Donaruma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније