Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

09. 11. 2017. 11:44 >> 11:13
1

FIFA NE PRAŠTA

Princip koštao FSS 180 hiljada

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je kaznila Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog ispada navijača u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i isticanja transparenata sa likom Gavrila Principa i parola Kosovo je Srbija.

FSS će morati da plati oko 180 hiljada eura jer je delegat meča Austrija - Srbija u Beču 6. oktobra prijavio šest transparenata sa likom Principa koji je optužen za atentat na austrijskog nadvojvodu Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914. pred Prvi svjetski rat.

FIFA je registrovala lik Gavrila Principa i povike Kosovo je Srbija kao neukusnu političku konotaciju i direktno miješanje politike u sport, prenose Večernje novosti.

Agenti FARE i delegati FIFA prijavljivali su srpske navijače na čak četiri od šest kažnjenih mečeva zbog uzvikivanja Kosovo je Srbija, što bi mogao da bude problem na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ako se ponove takve parole.

Fudbalski savez Srbije moraće da plati 120 hiljada "švajcaraca" za prestupe navijača u Beogradu na utakmicama sa Republikom Irskom, Austrijom, Velsom, Moldavijom i Gruzijom, kao i Austrijom u Beču.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније