Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

09. 11. 2017. 10:39 >> 10:09

GOSTUJU SLOVENIJI

Pobjeda ostavlja nadu u prolaz

Više od godinu mlada reprezentacija Crne Gore ne zna za ukus pobjede. Samim tim, čeka se na prvi trijumf “sokolića” i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo poslije remija sa Kazahstanom (1:1), poraza od Francuske (2:1) i Slovenije (1:3), na redu je došao novi duel sa komšijama – možda i šansa za osvetu?

Izabranici Mojaša Radonjića su dosta naivno prije nepunih mjesec dana izgubili pod Goricom od Slovenaca. Glupost golmana Arijaneta Murića (prim. aut. glavom udario protivničkog igrača i dobio crveni karton) je kumovala porazom, “sokolići” su pokazali brojne slabosti, mada ni Slovenija u toj utakmici nije dokazala da je bolji tim, piše Arena.

Naš mladi nacionalni tim trenutno drži fenjer u grupi 9, nikome se ne sviđa takva slika, a najmanje Dejanu Kotorcu i saigračima.

“Očekujemo tešku utakmicu. Jesmo oslabljeni, ali ne vidim razlog zašto ne bi ostvarili povoljan rezultat i ostali u trci. Za nas je povoljan rezultat u ovom trenutku pobjeda, a da bi stigli do nje moramo osujetiti domaćina u kontranapadima, gdje je i najjači”, istakao je defanzivni vezista Rudara.

Eventualni trijumf u Novoj Gorici bi podigao samopouzdanje igračima i održao nadu da bi Crna Gora mogla da se dokopa gornje polovine grupe, uz neku teorija bi “sokolići” mogli i do drugog mjesta. Ali, Stefan Vukčević zna da za tako nešto je potrebno pružiti mnogo bolji fudbal u odnosu na prethodna tri kola.

“Igramo protiv jako dobre reprezentacije. Međutim, mislim da imamo kvalitetniju selekciju iako smo poraženi od njih pod Goricom. Ukoliko ispravimo greške iz prethodnog meča vjerujem u pobjedu naše reprezentacije. Ali, moramo na terenu pokazati da smo kvalitetniji”, poruka je plejmejkera Zete.

Slovenija je pod Goricom pokazala kompaktnost u odbrani i izuzetnu konkretnost u napadu predvodio ih je Martin Kramarič. Član Maribora i kapiten ove selekcije će biti najveća opasnost po Radonjićev tim.

“Mislim da su napadači Slovenije mnogo kvalitetni i na njih treba obratiti pažnju, ali ukoliko mi ne budemo pravili velike greške, koje smo nažalost pravili u prvom meču sa njima, ostvaricemo naš cilj. A, on je u ovom meču tri boda”, zaključio je Vukčević.

Poslije Slovenaca, mlada reprezntacija će u srijedu (14. oktobar) igrati u Staroj Zagori gdje će domaćin biti Bugarska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније