Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2017. 12:16 >> 11:45

BIO NA SUDU

Murinjo o utaji poreza: Slučaj zatvoren

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo pojavio se danas pred španskim sudom kako bi odgovorio na optužbe za utaju poreza, a nakon izlaska sa ročišta izjavio je da je slučaj protiv njega zatvoren.

"Prvo mi je rečeno da je moja poreska situacija potpuno legalna. Nekoliko godina kasnije, rečeno mi je da je otvorena istraga, da moram to da sredim i da platim sumu X. Nijesam se bunio, platio sam i slučaj je zatvoren", rekao je Murinjo, prenose britanski mediji.

Nekadašnji trener Real Madrida je bio optužen da je od 2011. do 2012. godine utajio porez od 3.300.670 eura. Špansko tužilaštvo je ranije navelo da nije prijavio prihod od prodaje prava na svoje fotografije.

Brojni sportisti su posljednjih godina na meti poreskih organa u Španiji.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi i njegov otac su prošle godine proglašen krivima po tri tačke optužnice. Mesi je dobio uslovnu kaznu zatvora od 21 mjeseca zbog utaje poreza.

Kristijano Ronaldo, Marselo, Rikardo Karvaljo, Anhel di Marija, Havijer Maskerano i Fabio Koentrao su među fudbalerima koje su ispitivale španske poreske vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније