Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

01. 11. 2017. 22:45 >> 22:39

LIGA ŠAMPIONA

Totenhem preko Reala do osmine

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su večeras u Londonu pobijedili Real Madrid sa 3:1, dok su Borusija Dortmund i APOEL igrali neriješeno 1:1 u utakmicama četvrtog kola Grupe H Lige šampiona.

Totenhem je na stadionu Vembli u potpunosti nadigrao prvaka Evrope i na kraju zasluženo došao do trijumfa.

Ekipa Maurisija Poketina povela je u 27. minutu golom Dele Alija, da bi isti igrač u 56. povisio na 2:0, a Kristijan Eriksen je u 65. doveo londonski tim do tri gola prednosti, da bi konačnih 1:3 postavio Kristijano Ronaldo u 80.

Totenhem je do prednosti stigla gotovo iz prve prave prilike na utakmici. Kiran Tripije prihvatio je jednu dubinsku loptu na desnoj strani kaznenog prostora, te je iz prve poslao na peterac gdje je Ali pored svog čuvara uklizao i proslijedio je iza Kika Kasilje.

Nastavak prvog poluvremena donio je otvorenu igru na obje strane terena, ali su mreže mirovale do poluvremena.

Početkom drugog poluvremena Totenhem je ponovo bio opasniji, iako je Real imao blagu inicijativu. Erik Dajer je odlično kroz sredinu proigrao Alija, koji se oslobodio svog čuvara i udarcem sa ivice šesnaesterca savladao Kasilju.

Samo devet minuta kasnije Totenhem je praktično riješio pitanje pobjednika nakon dobre akcije. Hari Kejn proigro je na lijevoj strani Eriksena koji se fantastično ubacio iz drugog plana i lako realizovao situaciju "jedan na jedan" sa Kasiljom.

Totenhem se poslije tog gola povukao, a Real je pokušavao da dođe do gola, a to im je uspjelo tek u 80. minutu kada je lopta uz dosta sreće stigla do Ronalda koji je sa peterca iz prve šutirao i savladao Uga Lorisa.

Borusija Dortmund je pred svojim navijačima nadigrala APOEL, ali nije uspjela da dođe do trijumfa, iako je od 30. minuta vodila golom Rafaela Gereira.

Kiprani su nakon dobrog kontranapada u 52. minutu stigli do izjednačenja, a gol je postigao Mikael Pote poslije proigravanja Karlaa Karlaa.

"Milioneri" su u nastavku susreta imali poptunu inicijativu, ali i pored nekoliko dobrih šansi nijesu uspjeli još jednom da savladaju Nauseta Peresa, te su tako ostali gotovo bez šansi da se plasiraju u osminu finala.

Totenhem je dva kola prije kraja grupne faze prvi sa 10 bodova, Real je drugi sa sedam, dok Borusija i APOEL dijele treće mjesto sa po dva boda.

Grupa E: Pobjede Liverpula i Sevilje

Fudbaleri Liverpula pobijedili su na svom terenu Maribor sa 3:0, dok je Sevilja takođe kod kuće sa 2:1 trijumfovala protiv Spartaka iz Moskve.

Liverpul na stadionu Enfild nije uspio u prvom poluvremenu da povede protiv Maribora, ali je već u 49. stigao do prednosti golom Mohameda Salaha koji je iskoristio dobar centaršut Trenta Aleksander-Arnolda.

Samo četiri minuta kasnije Liverpul je mogao do drugog gola, ali je Jasmin Handanović odbranio jedanaesterac Džejmsu Milneru, da bi u 64. na 2:0 povisio Emre Džan koji je iskorisio dodavanje Milnera.

Liverpul je uspio da stigne i do trećeg gola preko Danijela Staridža i Alberta Morena.

Sevilja je lako pobijedila Spartak, pošto je ruski tim tek u samom finišu utakmice uspio da ublaži poraz. Golove za Sevilju postigli su Klemon Langle u 30. i Enver Banega u 59. minutu.

Jedini gol za Spartak postigao je Ze Luis u 78. minutu.

Liverpul je lider Grupe E sa osam bodova, jednim više od Sevilje, dok je Spartak treći sa pet, a Maribor je na začelju bez bodova.

Grupa F: Siti u osmini finala, Šahtjor na korak od velikog uspjeha

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su na gostovanju pobijedili Napoli sa 4:2, dok je Šahjtor iz Donjecka sa 3:1 bio bolji od Fejnorda u utakmicama četvrtog kola grupe F Lige šampiona.

Napoli je pružio veoma dobar otpor lideru engleske Premijer lige, ali je tim Pepa Gvardiole ipak nastavio s vrlo efikasnom igrom i poslije preokreta uspio da dođe do izjednačenja.

Lorenco Insinje je u 21. minutu doveo Napoli do prednosti, da bi Nikolas Otamendi u 34. donio izjednačenje Sitiju, koji je u 48. preko Džona Stounsa došao do preokreta.



Napoli je u 62. minutu pogotkom Žoržinja došao do izjednačenja, ali su pitanje pobjednika u finišu utakmice, odnosno u 69. i 92. minutu riješili Serhio Aguero i Rahim Sterling.

Šahtjor je takođe poslije preokreta došao do pobjede i tako došao nadomak plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Fejnord je u Ukrajini poveo golom Nikolaja Jorgensena u 13. minutu, ali je preokret Šahjtora uslijedio za četiri minuta. Prvo je u 14. Fakundo Fereira donio izjednačenje, da bi Marlos u 17. donio preokret.

Konačan rezultat postavio je Marlos u 68. minutu.

Mančester siti je prvi sa 12 bodova, dok je Šahtjor drugi sa devet, a Napoli je treći sa tri, dok je Fejnord na začelju bez bodova.

Grupa G: Porto lako do pobjede protiv Lajpciga 

Fudbaleri Porta pobijedili su večeras na svom terenu Lajpcig sa 3:1 u utakmici četvrtog kola Grupe G Lige šampiona.

Porto je pred svojim navijačima nadigrao vicešampiona Njemačke i tako se uključio u borbu za plasman u osminu finala.

Domaćin je do prednosti došao poslije gužve u šesnaestercu Lajpciga nakon kornera u 13. minutu. Lopta se nakon nekoliko pokušaja fudbalera Porta odbila na lijevi bok do usamljenog Ektora Erere koji nije imao težak zadatak da svoji tim dovede do prednosti.

Lajpcig je u 48. minutu stigao do izjednačenja lob udarcem Tima Vernera koji je iskoristio dobro dodavanje kroz sredinu Marsela Sabicera, te je sa ivice šesnaesterca prebacio Hosea Sea.

Porto je ponovo do prednosti došao u 61. minutu, a strijelac je bio Danilo Perira, da bi konačnih 3:1 u sudijskoj nadoknadi vremena postavio Maksimlijano Pereira.

Ranije danas Bešiktaš i Monako igrali su nerešeno 1:1.

Bešiktaš je prvi u Grupi G sa 10 bodova, šest ima Porto, dok je Lajpcig na trećem mjestu sa četiri, a Monako je posljednji sa dva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније