Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R. [ Beta ]

21. 10. 2017. 19:55 >> 19:31

ODGOVORIO MADRIDU

Predsjednik Barse podržao lidere Katalonije

Predsjednik Barselone, Đozep Marija Bartomeu rekao je danas da taj fudbalski klub podržava lidere Katalonije, kao odgovor na odluku španske vlade da raspusti regionalnu vladu.

"Činjenica da su ljudi u zatvoru zbog svojih političkih ideja je neprihatljiva u 21. vijeku. Niko ne može dovesti u pitanje posvećenost Barselone katalonskom društvu i njegovim demokratskim institucijama", rekao je Bartomeu.

Španski premijer Marijano Rahoj zatražio je danas od Senata direktna ovlašćenja za raspuštanje regionalne vlade u Kataloniji i hitno raspisivanje vanrednih izbora u tom regionu.

Bartomeu je rekao da je fudbalski klub Barselona na strani onih koji brane pravo glasa stanovnika Katalonije na referendumu o nezavisnosti. On je naveo da klub želi da ostane u španskoj ligi.

"Zahtjevamo poštovanje za Barselonu i mnoštvo njenih članova. Ne možemo da dozvolimo da postanemo alat manipulisan političkim interesima", naveo je predsjednik Barselone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније