Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 10. 2017. 18:25 >> 17:55

PROŠLA SEZONA

Juventus prvi po zaradi, Lester ispred Reala

Fudbalski klub Juventus na vrhu je liste po zaradi u prošloj sezoni sa 110,4 miliona eura, objavljeno je danas.

Engleski šampion Lester je drugi po zaradi, ispred aktulnog šampiona Evrope Real Madrida, jer je taj premijerligaš dobio veći dio novca od televizijskih prava.

Naime, britanska i italijanska TV prava bila su vrjednija od španskih i podijeljena na manje klubova.

Lester, koji je eliminisan u četvrfinalu Lige šampiona, zaradio je 81,7 miliona eura od Uefe, a Real Madrid 81 milion eura.

Od 32 kluba koja su igrali grupnu fazu Lige šampiona, najmanje je zaradio Bazel, koji je inkasirao 16,3 miliona eura. Ukupni nagradni fond za Ligu šampiona iznosio je 1,4 milijardi eura.

Mančester junajted, pobjednik Lige Evrope, zaradio je 44,5 miliona eura, što je duplo više u odnosu na bilo koji drugi klub. Ukupni nagradni fond Lige Evrope iznosio je 423 miliona eura.

Ostatak liste za Ligu šampiona možete pogledati na:

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/General/02/51/12/21/2511221_DOWNLOAD.pdf

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније