Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

15. 10. 2017. 17:04 >> 20:51

PREMIJER LIGA

Remi Brajtona i Evertona

Fudbaleri Brajtona i Evertona odigrali su danas neriješeno 1:1, u utakmici osmog kola Premijer lige. Brajton je poveo u 82. minutu golom Entonija Nokara, a bod gostima donio je Vejn Runi u 90. minutu iz jedanaesterca.

To je bila prva utakmica Brajtona i Evertona još od 1983. godine.

U prvom poluvremenu ekipe nijesu napravile ozbiljniju priliku, a prvu šansu imao je Everton, u 53. minutu kada je sa ivice šesnaesterca šutirao Mejson Holgejt, ali je golman domaćih dobro odbranio.

Poslije toga, u 69. minutu, iz slobodnog udarca pokušao je Gilfi Sigurdson, ali je bio neprecizan. Everton je ponovo bio u šansi u 74. minutu preko Dominika Kalvera Levina, na dodavanje Vejna Runija, ali je šutnuo u golmana Brajtona Meta Rajana.

Poslije toga domaći su preuzeli inicijativu, pokušavali su Nokar i Hose Iskerdo ali su ih u tome spriječili prvo defanzivac Evertona Majkl Kejn, a zatim i golman Džordan Pikford.

U 82. minutu Brajton je poveo. Bruno je centrirao sa desne strane do Iskerda, čiji šut je ponovo blokirao Kejn, a lopta je došla do Nokara, koji je bez problema poslao u mrežu. Brajton je u 86. minutu mogao da udvostruči prednost, ali je Pikford odbranio šut Izija Brauna.

U 90. minutu Runi je postavio konačan rezultat, pošto je bio precizan iz penala. Prethodno, penal je dosuđen pošto je Bruno udario laktom Kalverta Levina.

U trećem minutu sudijske nadoknade istakao se golman domaćih Met Rajan, koji je u dva navrata odbranio šuteve Kevina Miralasa i Kalverta Levina.

Poslije osam kola Brajton i Everton imaju po osam bodova na 14. odnosno 16. mjestu na tabeli.

Fudbaleri Sautemptona i Njukasla igrali su neriješeno 2:2 u posljednjoj nedjeljnoj utakmici osmog kola engleske Premijer lige.

Njukasl je na gosotvanju protiv Sautemptona dvaput imao prednost, ali je domaćin oba puta uspio da se vrati i na kraju izbjegne treći uzastopni poraz kod kuće.

Gosti su poveli golom Isaka Hejdena u 20. minutu, da bi Sautemtona izjednačio u 49. golom Manola Gabijadinija.

Njukasl je samo dva minuta kasnije ponovo došao do prednosti golom Ajoze Peresa, ali je Gabijadini u 75. minut svojim drugim golom, ovaj put iz jedanaesterca, donio bod Sautemtonu.

Sautemton je sada 10. sa devet bodova, dva manje od devetoplasiranog Njukasla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније