Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2017. 21:09   >>  20:37

OSTAVKA ARENE

I Amerikanci dobijaju novog selektora

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Brus Arena podneo je danas ostavku na tu funkciju poslije neuspeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018.

"Nema izgovora, nijesmo završili posao i prihvatam odgovornost", rekao je Arena.

Reprezentacija SAD prvi put poslije 1986. nije uspjela da se plasira na šampionat svijeta, pošto je u kvalifikacijama CONCACAF zone zauzela peto mjesto.

U posljednjem kolu kvalifikacija selekciji SAD je bila potrebna pobjeda ili remi u duelu s Trinidadom i Tobagom, ali je umjesto toga poražna sa 2:1.

Arena, koji je na klupu SAD sjeo umjesto Jirgena Klinsmana, naveo je da je najveća privilegija za jednog trenera da predvodi reprezentaciju svoje zemlje.

"Ja sam počastvovan i zahvalan na tome što sam imao priliku za to dva puta u svojoj karijeri... Kada sam prošlog novembra preuzeo posao, znao sam da je pred nama veliki izazov, vjerovatno veći nego što je većina ljudi to mislila. Svi koji su bili tu su dali sve od sebe, ali nijesmo uspjeli. Iako je ovo težak trenutak, ja sam uvjeren da američki fudbal ide u pravom smjeru. Vjerujem u američke igrače i trenere. Uz zajedničke napore budućnost ostaje sjajna", naveo je Arena.

Reprezentacija SAD je predvođena Arenom ovog ljeta pobijedila na CONCACAF Gold kupu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније