Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

11. 10. 2017. 17:21   >>  16:52

UEFA LIGA NACIJA

Ovo su potencijalni rivali "sokola"

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u Ligi C novoformiranog takmičenja Liga nacija, objavila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa).

Crna Gora će se takmičiti sa selekcijama Mađarske, Rumunije, Škotske, Slovenije, Grčke, Albanije, Norveške, Srbije, Izraela, Bugarske, Finske, Kipra, Estonije i Litvanije.

Ovih 15 selekcija na žrijebu 24. januara 2018. godine biće raspoređeno u jednu grupu od tri i tri grupe od po četiri tima.

Liga nacija počeće u septembru naredne godine i igraće se umjesto prijateljskih utakmica reprezentacija i sastoji se od četiri lige, A, B, C i D. Ekipe će igrati u reprezentativnim terminima, uporedo sa mečevima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u septembru, oktobru i novembru 2018.

U takmičenju će učestovati svih 55 članica Uefe, koje su raspoređene prema koeficijentu po završetku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

U Ligama A i B takmičiće se po 12 reprezentacija, u četiri grupe po tri ekipe, a u Ligi D će 16 reprezentacija biti podijeljene u četiri grupe. Pobjednici grupa će izboriti plasman u jače lige, a posljednjepsirane ekipe će ispasti u niže lige.

Pobjednici liga izboriće direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U junu 2019. godine igraće se "fajnal-for", a u martu 2020. godine na programu je plej-of u kome će učestvovati 16 reprezentacija.

Liga nacija neće mnogo promijeniti sistem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Po dvije najboljeplasirane ekipe iz 10 kvalifikacionih grupa plasiraće se na prvenstvo, a ostalih četiri kroz plej-of Lige nacija. Ako plej-of izbori ekipa koja je kroz redovne kvalifikacije prošla na Evropsko prvenstvo, na njeno mjesto u plej-ofu dolazi prva sljedeća iz lige.

U najjačoj A ligi igraće Njemačka, Portugal, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija, dok su u B ligu smješteni Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Irska, Danska, Turska i Češka.

U najslabijoj D ligi su Azerbejdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibratar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније