Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija; B.V. ]

11. 10. 2017. 10:35 >> 10:05

VLADA KATARA

Mundijal 2022. neupitan

Vlada Katara poručila je da će Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022. godine biti održano i da to ne može biti predmet rasprava u kontekstu aktuelne diplomatske krize i blokade koju su Kataru nametnule susjedne zemlje u zalivu.

 

Visoki zvaničnik Ujedinjenih Arapskih Emirata Dahi Halfan nedavno je izjavio da bi diplomatska kriza u Zalivu bila okončana ako Katar odustane od domaćinstva Mundijala 2022. godine, na šta je jutros odgovorio šef Kancelarije za kominikacije pri vladi Katara Saif Al Tani.

"Poruka iz Emirata je samo još jedan dokaz da je blokada Katara plod zavisti i sujete druge strane i da nema nikakve pravne osnove. To je još jedan pokušaj udara na suverenitet Katara", kazao je Al Tani.

Dodao je da je pokušaj uvlačenja organizacije Svjetskog prvenstva u rasprave o krizi u Zalivu samo još jedan u nizu beznadežnih i podlih poteza katarskih susjeda.

Kriza u Zalivu eskalirala je početkom juna kada su vlasti Saudijske Arabije, Bahreina, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jemena prekinule diplomatske odnose i blokirale granice Katara.

Ta, naftom bogata zemlja, se tereti za podršku terorizmu, što zvanična Doha negira i ocjenjuje neutemeljenim optužbama.

Zalivske zemlje su vlastima Katara dostavile listu zahtjeva za deblokadu, među kojima je zatvaranje turske vojne baze u toj zemlji, prekid saradnje sa Iranom i zatvaranje medijske mreže Al Džazira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније