Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Mina ]

25. 09. 2017. 15:29   >>  15:11 4

OBJAVIO SPISAK

Tumbaković: Svi igrači su u takmičarskom ritmu

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković objavio je danas spisak igrača za duele sa Danskom i Poljskom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Utakmica sa Danskom biće odigrama 5. oktobra u Podgorici, dok je za 8. oktobar zakazan duel Crne Gore i Poljske u Varšavi.

Tumbaković računa na 24 igrača.

Na spisku su:

golmani: Mladen Božović (Larisa, Grčka), Danijel Petković (Lorijen, Francuska)i Milan Mijatović (Budućnost);

odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Nemanja Mijušković (Taraz, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD)i Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska);

vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Aleksandar Šćekić (Genčelbirigli, Turska); Vukan Savićević (Slovan Bratislava, Slovačka), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Partizan, Srbija), Marko Vešović (Rijeka, Hrvatska), Damir Kojašević (Vojvodina, Srbija) i Sead Hakšabanović (Vest hem, Engleska);

napad: Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Šerif, Moldavija) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

Tumbaković je kazao da nije bilo značajnijih promjena u odnosu na prethodni spisak, navodeći da nedostaje Nebojša Kosović zbog povrede, dok se u selekciju vraća Šćekić koji se oporavio od povrede.

"Svi igrači su u takmičarskom ritmu, igrali su standardno tokom prethodnih mjesec dana. Izuzev Bećiraja, koji ima parne kartone, svi igrači imaju pravo nastupa na oba meča i nismo imali potrebu da pravimo dodatnu selekciju i pozivamo veći broj igrača, rekao je selektor Tumbaković.

On je kazao da će crnogorski fudbaleri u posljednja dva kvalifikaciona duela pokušati da se nametnu elementima koji su bili karakteristični za njegovu selekciju tokom ovog takmičarskog ciklusa.

"Na početku kvalifikacija imali smo cilj da što duže budemo u rezultatskom i takmičarskom tonusu. Na samom kraju imamo tu situaciju i kontrolu nad njom jer se sastajemo sa direktnim rivalom i ekipom koja je lider tokom kvalifikacija. Bićemo maksimalno koncentrisani i probaćemo da se nametnemo stvarima koje su bile karakteristične za nas na svim utakmicama do sada", rekao je Tumbakvić.

On smatra da pritisak pred posljednja dva duela ne bi trebalo da bude veći u odnosu na onaj koji selekcija osjeća pred svaki meč kvalifikacijama.

"Pritisak postoji kod svake utakmice u kvalifikacijama, na to smo se već navikli i nema razloga da pritisak bude veći uoči ova dva duela. Ne može pritisak biti samo na jednoj strani. Imamo dva protivnika i sigurno da je pritisak prisutan i kod njih. Osim što imaju takmičarski karakter ove utakmice su i psihološke i mi ćemo se naravno potruditi da se na najbolji način pripremimo i na psihološkom planu", rekao je Tumbaković.

Crna Gora i Danska uoči međusobnog duela pod Goricom imaju isti broj bodova, kao i istu gol razliku, a jednak im je i broj datih i primljenih golova. Prvi međusobni duel u Kopenhagenu pripao je crnogorskoj reprezentacji 1:0.

Crnogorski fudbaleri uoči duela sa Danskom upisali su pet pobjeda, remi i dva poraza. Savladali su dva puta Kazahstan (5:0 i 3:0), a po jednom Jermeniju (4:1), Dansku (1:0) i Rumuniju (1:0). Sa Rumunijom kao gosti igrali su neriješeno 1:1, dok su poraženi od Jermenije 3:2 u gostima i Poljske 2:1 pred svojim navijačima.

Danska je po dva puta pobijedila Jermeniju (1:0 i 4:1)i Kazahstan (4:1 i 3:1), a jednom Poljsku (4:0). Izgubila je od Poljske u Varšavi 3:2 i Crne Gore u Kopenhagenu (1:0), dok je sa Rumunijom u Klužu igrala neriješeno (0:0).

Crna Gora će u posljednjem kolu, 8. oktobra, biti gost Poljske, dok će Danska u Kopengahenu igratii sa Rumunijom.

Reprezentacija Crne Gore pripreme će početi 1. oktobra.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније