Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina; Objavio: B.V. ]

24. 09. 2017. 11:51 >> 11:21

S. ARABIJA

Žene prvi put na stadionu

Saudijska Arabija, povodom 87. godišnjice osnivanja, organizuje manifestacije, a proslavi na fudbalskom stadionu Kralj Fahd u Rijadu prvi put su mogle da prisustvuju žene.

 

"Ovo je prvi put da sam došla na stadion i osjećam se više kao saudijska građanka. Sada mogu da idem svuda po mojoj zemlji", kaže jedna od Saudijki koje su prvi put mogle da uđu na stadion.

Ona je izrazila nadu da će uskoro žene moći da voze kola i da putuju same, prenosi Tanjug.

Proslavi na stadionu prisustvovalo je i nekoliko hiljada porodica sa djecom koje su ušle odvojenim ulazom od onih kojim su došli muškarci samci.

Brojne manifestacije dio su napora vlade u Rijadu da podstaknu nacionalni ponos i unaprijede kvalitet života Saudijaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније