Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta/Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

20. 09. 2017. 22:48   >>  01:44

ATLETIKO SLAVIO

Betis šokirao Real na "Bernabeuu"

Fudbaleri Real Madrida ni u trećoj utakmici ove sezone u domaćem prvenstvu nijesu slavili na svom terenu pošto su večeras pred svojim navijačima u 5. kolu poraženi od Betisa sa 0:1. "Kraljevski klub" ne samo da je ostao bez tri boda, nego je i prekinuo rekordan niz od 73 uzastopne utakmice na kojima su postigli barem jedan gol.

Prvi put se ove sezone u Primeri u startnoj postavi našao Kristijano Ronaldo, ali ni to nije pomoglo "Merengesima" koji sada osam bodova na sedmom mjestu na tabeli, sedam manje od Barselone, dok je Betis poslije ovog trijumfa šesti sa devet bodova.

Ekipa Zinedina Zidana je imala priliku da postane prvi tim u istoriji koji je na 74 uzastopna meča postigao gol i ostaje izjednačen sa brazilskim Santosom koji je 1963. godine uradio istu stvar.

Prvak Evrope je dominirao prema očekivanjima protiv gostiju iz Sevilje, ali ni 60 odsto posjeda lopte, odnosno čak 27 udaraca ka golu nije bilo dovoljno da se savlada Adan, a gosti su na kraju to kaznili u četvrtom minutu nadoknade golom Sanarbije.

Iako je Betis imao prvu veliku šansu u trećem minutu upravo preko Sanabrije, Real je dobro počeo i preko Luke Modrića je imao prve prilike u 17. i 22. minutu. Do kraja prvog dijela još je Isko imao šansu u 42. minutu, ali ni on nije bio uspješniji od Adana.

U nastavku je Real pokušavao na sve načine, a u 51. minutu Kristijano Ronaldo je promašio veliku šansu poslije sjajnog poteza Iska i dodavanja Bejla.

Do kraja meča pokušavali su Karvahal, Bejl i rezervista Asensio, ali je Real ponovo ostao bez trijumfa na svom terenu, a da stvar bude još gora pobrinuo se Betis koji je u 94. minutu organizovao odličan napad i Sanabrija je donio bodove gostima iz Sevilje.

U istom terminu, Sevilja je kod kuće minimalni rezultatom savladal Las Palmas. Domaći su do tri boda stigli u finišu meča, a pobjedu je u 83. minutu donio povratnik Hesus Navas, koji je večeras odigrao 400. utakmicu u dresu Sevilje.

Ranije danas, fudbaleri Atletiko Madrida pobijedili su večeras u gostima ekipu Atletik Bilbaa sa 2:1 u utakmici petog kola španske Primere.

Golove za Atletiko postigli su Anhel Korea u 55. i Janik Karasko u 73. minutu, dok je strijelac jedinog gola za Bilbao bio Raul Garsija u 92. minutu.

Atletiko je imao veliku priliku da u finišu prvog poluvremena povede, ali Aric Aduric u 41. minutu nije iskoristio jedanaesterac, odnosno njegov udarac sa bijele tačke odbranio je Jan Oblak.

Crnogorski defanzivac Stefan Savić odigrao je cijeli meč za Atletiko.

Ekipa iz Madrida je, poslije treće pobjede od početka šampiona, drugi na tabeli sa 11 bodova, dok je Bilbao na osmom mjestu sa sedam bodova.

Fudbaleri Leganesa i Đirone odigrali su večeras 0:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније