Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

20. 09. 2017. 21:50   >>  21:20

FK BUDUĆNOST

"Ne možemo da utičemo na navijače"

Klub nije mogao da utiče na ponašanje "Varvara" tokom utakmice sa Petrovcem jer za to nema pravne niti operativne mehanizme, saopštio je Fudbalski klub Budućnost reagujući na odluku da se do daljnjeg suspenduje stadion pod Goricom.

Disciplinska komsija FSCG do daljnjeg je suspendovala stadion pod Goricom zbog uvrjedljivog skandiranja pristalica "plavih" tokom utakmice sa Petrovcem prošle subote, kao i zbog bacanja devet petardi i dvije baklje na tribine.

Iz tabora "plavih" saopštili su da su učinili sve da organizuju utakmicu na najbolji mogući način, kao i da ne podržavaju takvo ponašanje Varvara.

"FK Budućnost Podgorica je uoči susreta protiv OFK Petrovac, preduzela sve mjere i radnje kako bi pomenutu utakmicu organizovala shodno propisima FSCG. S tim u vezi, FK Budućnost je angažovala zaštitarsku službu, zatim potpisala ugovor sa Upravom Policije, PJ Podgorica i samim tim angažovala službenike na poslovima obezbjeđenja utakmice. Angažovano je i specijalno medicinsko vozilo u slučaju eventualnih hitnih zdravstvenih slučajeva na utakmici. Osim toga, stadion je bio izvanredno pripremljen za odigravanje pomenute utakmice", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je klub učinio sve što je u njegovoj moći kao organizatora domaćina, te obezbijedio sve potrebne uslove za odigravanje utakmice koji su propisani pravilnicima FSCG.

"Navedene činjenice ukazuju na profesionalnu organizaciju predmetne utakmice, u kojoj nije bilo organizacionih propusta", ističe se u saopštenju.

Iz Budućnosti su naveli da je uprava kluba više puta razgovorala sa "Varvarima" i pokušala "konstruktivnim metodama da promoviše sportsko ponašanje i navijanje kao adekvatan vid izražavanja ljubavi prema svom klubu".

"Na ponašanje navijačke grupe NVO “VARVARI” tokom ove utakmice, FK Budućnost Podgorica nije mogao da utiče jer za to nema pravne niti operativne mehanizme. Radi se o drugom pravnom licu koje je odgovorno pred zakonom kao i svaki drugi pravni subjekat u državi", navode iz kluba.

Ističu da klub ne podržava bilo koji vid nesportskog ponašanja i navijanja ukoliko dolaze od bilo kojeg navijača ili organizovane navijačke grupe na utakmicama.

"FK Budućnost ima za cilj da uveća broj posjetilaca na svom stadionu koji će da uživaju u sportskim nadmetanjima, te bodre naš klub. Podsjećanja radi, klub je u protekloj sezoni kompletan prihod od prodatih ulaznica donirao u humanitarne svrhe i na taj način dodatno animirao posjetioce da dođu na stadion. Klub će i dalje ulagati maksimalne napore da svaku utakmicu organizuje profesionalno i da promoviše sportsko ponašanje i navijanje svih posjetilaca na stadionu", saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Budućnost će do konačne odluke Disciplinske komisije kao domaćin utakmice domaćeg prvenstva morati da igra na nekom drugom stadionu

Podsjetimo, prije duela sa Petrovcem, crnogorski šampion je šest utakmica odigrao pred praznim stadionom jer su navijači prekinuli susret pretposljednjeg kola iz prošle sezone CFL-a protiv Mladosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније