Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

06. 09. 2017. 20:23   >>  19:59

MURINJO SMATRA

Nejmarov transfer je sve promijenio

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je danas da je rekordan transfer fudbalera Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen "sve promijenio" i da je njegov klub sačuvao desetine miliona jer je na vrijeme doveo igrače.

Pari Sen Žermen je početkom avgusta doveo Nejmara iz Barselone za 222 miliona eura, što je rekordan transfer svjetskog fudbala. Prethodni rekord držao je Junajted, koji je prošlog ljeta doveo Pola Pogbu iz Juventusa za 105 miliona eura.

Barselona je ovog ljeta dovela Osmana Dembelea iz Borusije iz Dortmunda za 105 miliona, a transfer bi mogao da dostigne cijenu i do 150 miliona, u zavisnosti od bonusa.

Pari Sen Žermen je krajem prelaznog roka iz Monaka doveo na pozajmicu Kilijana Mbapea, a transfer je vrijedan 180 miliona eura.

Mančester junajted ovog ljeta nije potrošio malo novca na dovođenje Viktora Lindelofa, Romelua Lukakua i Nemanju Matića, ali nije trošio kao Pari Sen Žermen i Barselona. Procjenjuje se da je Junajted potrošio 185 miliona eura.

"Mislim da smo bili veoma pametni. Znali smo da može da se dogodi nešto što će zauvjek promijeniti tržište. Uglavnom je posljednji dio prelaznog roka jeftiniji, ali ove sezone, poslije Nejmara, sve se promijenilo. U smislu cijena, promijenilo se na najgore. Mislim da bi Lukaku 31. avgusta vrijedio više od 160 miliona, a Matić 65 ili 75. Nejmarov transfer je promijenio sve", rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

"Da je najveći transfer u istoriji ostao Pogbin, mislim da bi Filipe Kutinjo sada bio u Barseloni za 110 miliona eura. Ljudi sada gledaju cijenu Nejmarovog transfera, igrači koji vrijede 20 miliona, postali su oni od 40 miliona, a oni od 40 sada vrijede 60 miliona i sve se promijenilo", dodao je portugalski trener.

On je naveo da bi prema trenutnim uslovima, Junajted platio Lukakua i Matića više od 200 miliona eura.

"Pošto smo ih doveli u prvoj polovini ljeta, platili smo ih znatno manje. Mislim da smo obavili dobar posao u finansijskom smislu, ali i u pripremi, pošto smo ih doveli prije nego što je počela sezona. To nije presudno, ali je značajno", rekao je Murinjo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније