Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R. [ Beta, Sportklub.rs ]

05. 09. 2017. 22:49 >> 22:41
9

KVALIFIKACIJE ZA SP

Srbija sve bliža Rusiji, poraz Hrvata

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je večeras u Dablinu domaću Irsku sa 1:0, u utakmici osmog kola Grupe D u kvalifikacijama i napravila veliki korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Kolarov u 55. minutu.

Srbija ima pet pobjeda i tri remija i prva je na tabeli sa 18 bodova. Vels je drugi sa 14, a Irska na trećem mjestu ima 13 bodova. Austrija je četvrta sa devet bodova, Gruzija ima pet, a posljednjeplasirana Moldavija ima dva boda.

U ostalim utakmicama u grupi, Austrija i Gruzija odigrali su 1:1, a Vels je na gostovanju pobijedio Moldaviju sa 2:0.

U pretposljednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu.

U Grupi I, Island je bio bolji od Ukraijine 2:0 (0:0). Oba gola za Islanđane postigao je Sigurdson u 47. i 66. minutu. Island je tako na drugom mjestu na tabeli i sada ima isti broj bodova kao Hrvatska.

Hrvati su poraženi od Turske 1:0 (0:0), a jedini strijelac na meču bio je fudbaler Bešiktaša Dženk Tosun u 75. minutu.

Selekcije Hrvatske i Islanda tako dijele prvo mjesto na tabeli sa po 16 bodova, a prate ih Turska i Ukrajina sa po 14. Na petoj poziciji je Finska sa sedam bodova i na začelju tabele se nalazi Kosovo sa samo jednim bodom.

Pitanje direktnog učesnika Svjetskog prvenstva u Rusiji biće riješeno u posljednja dva kola kvalifikacija.

Finci su slavili protiv Kosova sa 1:0 (0:0). Fudbaleri Finske obezbijedili su minimalno vođstvo u 83. minut, kada se u strijelce upisao Temu Puki.

U Grupi G Španija je i dalje na prvom mjestu sa 22 boda. Španci su ubjedljivo slavili u Lihtenštajnu sa 8:0 (4:0). U dugu listu strijelaca upisali su se Serhio Ramos u trećem minutu, zatim Alvaro Morata u 15. a samo minut kasnije i Isko. David Silva je povećao na 4:0 u 39. minutu, a Aspas je bio precizan za 5:0 u 51. minutu. Mrežu Lihtenštajna nastavio je da rešeta Morata u 54. minutu, za 7:0 ponovo je bio precizan Aspas, a konačnih 8:0 postavio je Maksimilijan Gopel, koji je u 89. minutu postigao auto-gol.

Italija je na drugoj poziciji u toj grupi sa tri boda manje od Španije. Italijani su slavili protiv Izraela 1:0 (0:0). Jedini gol postigao je Ćiro Imobile u 53. minutu. To je njegov šesti gol u osam kvalifikacionih mečeva.

Treću poziciju drži selekcija Albanije koja je odigrala neriješeno sa Makedonijom 1:1 (0:0). Albanci su poveli golom Rošija u 53. minutu, a konačan rezultat postavio je Trajkovski iz penala u 78. minutu.

Izrael je četvrti u Grupi G sa devet bodova, Makedonija je peta sa sedam, dok se Lihtenštajn na začelju tabele bez bodova.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније