Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

03. 09. 2017. 22:59 >> 00:21

FRANCUSKA RAZOČARALA

BiH preuzela 2. mjesto, Belgija završila posao

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je rezultatom 4:0 pobijedila selekciju Gibraltara u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje će se naredne godine igrati u Rusiji.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića visokom pobjedom nad slabašnim Gibraltarom na stadionu Algarve u portugalskom Farou, vratili su se u trku za baraž za plasman na Mundijal u Rusiji.

Prvo poluvrijeme je završeno minimalnom prednošću koju je selekciji BiH donio kapiten Edin Džeko golom u 35. minutu, a u nastavku pogađali su Kenan Kodro, Senad Lulić i još jednom Džeko.

"Zmajevi" su ovom pobjedom zauzeli 2. mjesto u grupi i preskočili Grčku koja je pred svojim navijačima izgubila od Belgije 1:2.

Do kraja kvalifikacija BiH će dočekati Belgiju i gostovati u Estoniji.

"Stvari su se večeras odvijale bolje po nas. Nažalost, tako nije bilo do sada u ovim kvalifikacijama. Nadam se da utakmica sa Kiprom neće ostaviti trag i da ćemo biti pravi protiv Belgije", rekao je nakon utakmice selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.

Belgijanci su večerašnjom pobjedom u Pireju osigurali direktni plasman na Mundijal, jer dva kola prije kraja imaju 8 bodova više od drugoplasirane BiH.

"Đavoli" su druga evropska selekcija koja je do sada obezbijedila učešće na SP, pored domaćina Rusije.

Osim te dvije reprezentacije, za sada sigurni učesnici Mundijala su još i Iran, Japan i Meksiko, a ostalo je jop 26 upražnjenih mjesta.

U Atini sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, u razmaku od četiri minuta. Belgija je povela golom Vertongena u 70. minutu, u 73. poravnao je Zeca, da bi samo minut kasnije Romel Lukaku postavio konačan rezultat.

U ranijem terminu danas je Estonija na domaćem terenu slavila minimalnu pobjedu nad Kiprom koji je tako ostao bez šansi za plasman na SP.

Nakon osam odigranih kola lider grupe H Belgija ima 22 boda. BiH je druga s 14, a slijede Grčka s 13 i Kipar sa deset bodova. Na dnu tabele su Estonija koja je sakupila osam i Gibraltar koji još čeka osvajanje prvih bodova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Švajcarska na korak od plasmana, Luksemburg odolio u Francuskoj

Fudbaleri Švajcarske su na korak od vize za Rusiju, pošto su večeras upisali i osmu pobjedu u kvalifikacijama u isto toliko utakmica u grupi B.

Haris Seferović je postigao prvi gol u devetom minutu, Blerim Džemaili je bio strijelac u 55, a konačnih 3:0 postavio je Rikardo Rodriges u 58. minutu. Švajcarska je mogla i do ubjedljivije pobjede, ali Džemaili u 32. minutu nije iskoristio penal.

Pobjedu u gostima ostvario je i Portugal koji je sa 1:0 bio bolji od Mađarske. Jedini gol na meču postigao je Andre Silva u 48. minutu.

Švajcarska je prva na tabeli Grupe B sa 24 boda, Portugal ima 21, a Mađarska 10 bodova. Farska Ostrva na čertvom mjestu imaju osam bodova, Andora je sakupila četiri, a Letonija tri boda.

Veliko iznenađenje viđeno je u Tuluzu, gdje su Francuska i Luksemburg odigrali meč bez golova.

Francuska je sada prva u Grupi A sa 17 bodova, odnosno ima bod više od drugoplasirane Švedske. Holandija je na trećem mjestu sa 13 bodova, Bugarska ima 12, a Luksemburg i Bjelorusija po pet.

Svi današnji rezultati:

Grupa A:

Bjelorusija - Švedska 0:4
(Forsberg 18, Niman 24, Berg 37, Grankvist (penal) 84)

Holandija - Bugarska 3:1
(Proper 7, 80, Roben 67 - Kostadinov 69)

Francuska - Luksemburg 0:0

Grupa B:

Farska Ostrva - Andora 1:0
(Sorensen 32)

Mađarska - Portugal 0:1
(Andre Silva 48)

Letonija - Švajcarska 0:3
(Seferović 9, Džemaili 54, Rodriges (penal) 58)

Grupa H:

Estonija - Kipar 1:0
(Kait 90+2)

Gibraltar - BiH 0:4
(Džeko 35, 85, Kodro 65, Lulić 83)

Grčka - Belgija 1:2
(Zeka 73 - Fertongen 70, Lukaku 75);

Grupa I:

Hrvatska - Kosovo 1:0
(Vida 74)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније