Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina; Objavio: B.V. ]

03. 09. 2017. 14:54   >>  14:25 5

SELEKTOR PORUČUJE

Blizu, ali i daleko od baraža

Fudbalska reprezentacija Crne Gore blizu je baraža, ali je i daleko od njega, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković uoči duela sa Rumunijom.


Crna Gora i Rumunija odigraće sjutra na stadionu pod Goricom utakmicu E grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Tumbaković je kazao da je utakmica sa Rumunijom jedna jedna od tri najvažnije.

"Sada već ne razmišljamo o prvoj utakmici, kao najvažnijoj, već razmišljamo o sve tri, u istom kontekstu. Vrlo smo blizu, ali i daleko. Treba narednih 270 minuta odraditi na pravi način”, kazao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je vrijednost bodova iz Astane velika.

"Kada smo govorili da je meč sa Kazahstanom mnogo bitan, nijesmo napamet pričali. Sada tek vidimo šta nam znači ta pobjeda. Ona nam otvara prostor da se bavimo matematikom. Kada bismo osvojili tri boda protiv Rumunije, dobili smo novu podršku, baš zbog toga što smo na najbolji način završili meč sa Kazahstanom", kazao je Tumbaković.

On smatra da u duelu Crne Gore i Rumunije nema favorita.

"Svaka ekipa na početku kvalifikacija misli da može da osvoji jednu od prve dvije pozicije. Mi smo ostali u takmičarskom tonusu do kraja, što smo zacrtali prije početka ciklusa. Poljska ulazi sa određenom prednošću, ali tek treba da osviji dovoljno bodova da bi ostala na prvom mjestu", kazao je crnogorski selektor.

On je istakao da je stručni štab skautirtao Rumune dvije godine.

"Gledali smo ih i na Evropskom prvenstvu. Osciliraju, ali imaju potencijal. Ako budu maksimalno mobilni i ozbiljni, mogu da naprave veliki problem. Ako ispolje neke negativne stvari, onda mi možemo da nametnemo naš kvalitet”, kazao je Tumbaković.

Rezultati nijesu slučajni

On je naglasio da je stručni štab sa njim na čelu za dvije godine sistematično ulazi u priču, koja ima poruku i za budućnost.

"Mi se trudimo da stvorimo priču na terenu, shodno potencijalu i kvalitetu igrača koje imamo. Dobijamo fizionomiju, koja još nije prava, ali je na pravom putu da bude. Ovi rezultati nijesu slučajni , več posljedice temeljnog rada i odnosa, koji igrači imaju prema tom radu. Očekujem da nastavimo tim putem, ali sport je nepredvidiv. Mi ćemo se truditi da odgovorimo zahtjevima do kraja kvalifikacija”, kazao je Tumbaković.

On je kazao da ostale žal za porazom u Jerevanu od Jermenije nakon vođstva od 2:0.

"Iskusniji smo iz utakmice u utakmicu, ali sad tek vidimo koliko bi nam značio bar jedan bod iz Jerevana. Ako je nešto pozitivno iz tog meča, onda je to lekcija koju smo dobili", rekao je Tumbaković.

Prvi meč u Rumuniji završen je neriješeno 1:1. Crnogorski fudbaleri uoči duela sa Rusijom upisali su četiri pobjede, remi i dva poraza. Savladali su dva puta Kazahstan (5:0 i 3:0), a po jednom Jermeniju (4:1) i Dansku (1:0).

Sa Rumunijom kao gosti igrali su neriješeno 1:1, dok su poraženi od Jermenije 3:2 u gostima i Poljske 2:1 pred svojim navijačima.

Rumunija je upisala po dva trijumfa i poraza, uz tri remija. Utakmica pod Goricom počeće u 20 sati 45 minuta. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније