Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

23. 08. 2017. 17:04   >>  16:38

ZVANIČNO

Runi okončao reprezentativnu karijeru

Fudbaler Evertona i dugogodišnji član nacionalnog tima Engleske Vejn Runi objavio je danas da završava reprezentativnu karijeru.

"Mislim da je sada pravo vrijeme za to. Ovo je zaista teška odluka, ali sam nakon razgovora s porodicom odlučio. Zauvijek ću ostati strastveni navijač Engleske", objavio je Runi u saopštenju.

Runi je juče objavio da će razmisliti o ponudi selektora Gereta Sautgejta da nastupa za reprezentaciju.

"Bio sam izuzetno pšočastvovan kada me je selektor Sautgejt pozvao ove nedjelje i rekao da računa na mene za predstojeće utakmice. Ipak, morao sam da mu se zahvalim jer sam nakon dugog i teškog razmišljanja donio odluku da okončam igranje za reprezenatciju. Hvala svima, bilo je ovo nevjerovatno iskustvo", navodi se u saopštenju Runija.

On je najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Engleske sa 53 gola, ali nije igrao za državni tim od novembra i pobjede protiv Škotske od 3:0, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Runi je izgubio mjesto u reprezentciji kada je izgubio mjesto u timu Mančester junajteda. Prošle godine je postigao samo osam golova u svim takmičenjima, a ovog ljeta prešao je u Everton. On je prekjuče u prvenstvenoj utakmici protiv Mančester sitija postigao 200. gol u Premijer ligi, a drugi ove sezone.

On je dodao da žali što sa reprezentacijom Engleske nikada nije napravio veći rezultat od plasmana u četvrtfinale nekog velikog turnira, kao i da se nada će izabranici Gereta Sautgejta uspjeti da ostvare zapažen rezultat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније