Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ fscg.me ]

22. 08. 2017. 17:52   >>  17:23

POČINJE NOVI CIKLUS

U21: Spisak za mečeve sa Kazahstanom i BiH

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić objavio je spisak igrača na koje računa za meč kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Kazahstana i prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

"Prinuđeni smo da mijenjamo ekipu koju smo sklapali poslednjih nekoliko mjeseci. Ne možemo da računamo na šest igrača zbog povreda, pa se na spisku našlo nekoliko novih imena iz domaćih i inostranih klubova. Pozvali smo veći broj novih igrača jer nakon meča u Kazahstanu imamo prijateljsku utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. Taj duel će biti prilika za nove igrače, čije sposobnosti smo mogli da vidimo na nekim klupskim mečevima, da pokažu koliko mogu i da vidimo da li će biti pojačanja za reprezentaciju u narednom periodu. Samim tim što su se našli na spisku za ove mečeve proširili smo bazu i pojačali konkurenciju, pa će nakon što se povratka povrijeđenih, više od 30 igrača biti u konkurenciji za mjesto u mladoj reprezentaciji", rekao je selektor mlade reprezentacije.

Radonjić ističe da je prvi meč naše selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izuzetno težak.

"Zbog svega što sa soboom nosi put u Kazahstan ali i povreda igrača, promjena klubova i manje minutaže očekuje nas zaista težak meč na početku novog kvalifikacionog ciklusa. Gledali smo neke mečeve Kazahstana i vidjeli da se radi o protivniku koji je izuzetno neugodan na svom terenu. Ipak, naš cilj je da započnemo kvalifikacije na pravi način, nećemo se braniti i pokušaćemo da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu da dođemo do dobrog rezultata. Vjerujem da bi nam gostovanje u Kazahstanu bilo lakše da je ekipa koja je završila prethodnu akciju na okupu... Ipak, moramo dati sve od sebe kako bi sa novim igračima i manje ugiranom selekcijom napravili povoljan rezultat", dodao je Radonjić.

Mlada reprezentacija Crne Gore prvog dana septembra u Aktobeu, protiv selekcije Kazahstana, igra prvi meč u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Četiri dana kasnije, izabranici Mojaša Radonjića imaće priliku da odmjere snage sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču koji se igra na Gradskom stadionu u Nikšiću.

Početak meča u Kazahstanu zakazan je za 18:00 časova, dok će duel u Nikšiću početi u 17:30 časova.

Radonjić je za duele koji se igraju 1. i 5. septembra pozvao 23 igrača – golmani: Matija Šarkić (Aston Vila, Engleska), Lazar Carević (Barselona, Španija), Arijanet Murić (Mančester siti, Engleska); odbrana: Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Andrija Vukčević (Spartak Subotica, Srbija), Miloš Drinčić (Iskra), Marko Roganović (Mladost), Stefan Bajić (Trapani, Italija), Emir Azemović (Vintertur, Švajcarska), Aleksandar Milić (Kom); vezni red: Lončar Stefan (Sutjeska), Milija Golubović (Rudar), Oliver Šarkić (Benfika, Portugal), Marko Vuković (Rudar), Dejan Kotorac (Rudar), Stefan Vukčević (Zeta), Miomir Đuričković (Rudar), Belmin Muratović (Mec, Francuska); napad: Nikola Krstović (Zeta), Mihailo Perović (Voždovac, Srbija), Filip Kukuličić (Iskra), Driton Camaj (Budućnost) i Boško Guzina (Rad, Srbija).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније