Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta/B92 [ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2017. 23:28   >>  26. 07. 2017. 16:11

SP U ATLETICI

Raderford neće braniti zlato, Pirson dolazi

Britanac Greg Raderford propustiće Svjetsko prvenstvo u Londonu pa neće braniti titulu u skoku udalj iz 2015. godine.

Raderford je odustao desetak dana prije SP zbog nekoliko povreda, prije svega ligamenta skočnog zgloba.

On je osvojio zlato na OI u Londonu 2012, dok je bio bronzani u Rio de Žaneiru prije godinu dana.

"Poslije sjajnog starta godine i obećavajuće forme, imao sam nekoliko problema kako je sezona odmocala. U posljednje vrijeme su me mučili ligament zgloba i sportska kila, koji su mi pokvarili planove. Potrebno je više vremena da se oporavim, nijesam mogao uopšte da skačem na treninzima", rekao je razočarani Raderford.

Svjetsko prvenstvo propustiće i član britanske štafete 4x100 metara Ričard Kilti, dok su domaćem sastavu priključeni skakačice udalj Sara Proktor i Džazmin Sojers, trakač na 3.000m stiplčez Leni Vajt, dugoprugaš na 5.000m Mark Skot i sprinterka na 400m prepone Džes Tarner.

Svjetsko prvenstvo u atletici počinje 4, a trajaće do 13. avgusta.

Sali Pirson učestvuje na SP u Londonu

Australijska atletičarka Sali Pirson učestvovaće na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Londonu, na stazi na kojoj je na Olimpijskim igrama 2012. godine osvojila zlatnu medalju u trci na 100 metara s preponama.

Australiju će na Svjetskom prvenstvu, od 4. do 13. avgusta, predstavljati 48 atletičara.

Pirson je u posljednje dvije sezone imala problema sa povredama, zbog čega prošlog ljeta nije učestvovala na Igrama u Rio de Žaneiru.

Ona je 2011. godine pobijedila na svjetskom prvenstvu, a dvije godine kasnije bila je druga. Na Igrama u Pekingu 2008. godine osvojila je srebrnu medalju.

Pripremajući se za Svjetsko prvenstvo, Pirson je trčala 12,48 sekundi, na mitingu Dijamantske lige u Londonu početkom mjeseca, što je njen najbolji rezultat od 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније