Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2017. 14:54 >> 14:25

ZVANIČNO U VEST HEMU

Ćićarito: Došao sam zbog Bilića

Meksički reprezentativac Havijer Ernandez Ćićarito zvanično je postao novi igrač engleskog premijerligaša Vest Hem junajteda.

Nakon što su Bajer Leverkuzen i Vest Hem dogovorili transfer vrijedan 16 miliona funti, Ćićarito je potpisao ugovor s "Čekićarima" i tako se vratio u Englesku, gdje je nastupao za Mančester junajted.

Meksikanac je potpisao trogodišnji ugovor s engleskim premijerligašem, koji predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

On je otkrio i da je izuzetno želio da se vrati u Premjier ligu, koju smatra najjačom na svijetu.

"Povratak u Englesku će mi mnogo pomoći da postanem još bolji igrač. Želimo da se borimo za neko od evropskih takmičenja. Slaven Bilić je glavni razlog zbog čega sam došao u Vest Hem. Od kada sam prešao u Bajer Leverkuzen on me želio, razgovarao je sa mnom i učinio sve što je mogao da me dovede. Međutim, to je bilo nemoguće iz više razloga, ali sada sam ovdje i želim da mu vratim na najbolji mogući način", kazao je Ćićarito.

Sudbina je htjela da se meksički reprezentativac već u prvom kolu sa svojim novim klubom vrati na "Old Traford", gdje je proveo nešto duže od pet godina.

"Mislim da ću biti više uzbuđen od mojih saigrača kada se vratim na "Old Traford". Početak sezone sa mojim novim klubom je važan i biću sretćan što sam tamo“, kazao je Meksikanac.

Ćićarito je za Mančester junajted od 2010. do 2015. godine, kada je prodat Bajeru, odigrao 157 zvaničnih utakmica i postigao 59 golova. Jedno vrijeme je proveo na pozajmici u Real Madridu, a potom se vratio u pravu formu u Leverkuzenu. Sa Vest Hemom je potpisao trogodišnji ugovor, a londonski klub je Bajeru platio obeštećenje od 16 miliona funti (oko 18 miliona eura).

Prije Ćićarita “čekićari“ su doveli Marka Arnautovića iz Stouka, te Džoa Harta i Pabla Zabaletu iz Mančester sitija.

Čini se da je Bilić naučio je lekciju od prošlog ljeta. Dok su lani njegove kolege ljeto koristili kako bi pojačali ekipe i postali što konkurentniji za nadolazeću sezonu Premijeršipa, on je najviše truda uložio da zadrži Dmitrija Pajea.

Ove godine Bilić je na vrijeme krenuo u rekonstrukciju tima, ali problem je bio što su ga igrači redom odbijali. Bilić je mjesec dana bezuspješno pokušavao da pojača napad - najslabiji dio tima Vest Hema, i dovede igrača koji će postizati oko 20 golova po sezoni. Mete su mu bili sve dokazani golgeteri, ali niko od njih ne želi među "Čekićare".

Karlos Baka, Aleksandr Lakazet, Mišu Bačuai, Olivije Žiru i Vinsent Jansen odbili su ga od početka ljeta, a posebno težak udarac za ugled tog kluba je to što se radi o igračima koji žele otići iz svojih klubova, ali ne i u Vest Hem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније