Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

23. 07. 2017. 23:07 >> 22:38

U IZBORU NOVINARA

Lam njemački fudbaler godine

Bivši kapiten Bajern Minhena Filip Lam proglašen je danas za najboljeg njemačkog fudbalera u 2017. godini.

"To je velika čast i zaista sam zadovoljan time. Mislim da su novinari prilikom glasanja gledali na moju cijelu karijeru", rekao je 33-ogodišnji Lam koji se povukao u maju ove godine.

Njemački sportski novinari proglasili su Lama za najboljeg fudbalera u 2017. godini, drugo mjesto zauzeo je vezni igrač Real Madrida Toni Kros, dok je na trećem mjestu bio Pjer-Emerik Obamejang iz Borusije Dortmund.

Lam je osvojio osam titula Bundeslige, šest titula kupa Njemačke, jedan trofej Lige šampiona i Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

"Istorija pokazuje da je nevjerovatno teško da odbrambeni igrač bude proglašen za najboljeg fudbalera godine, to je više uobičajeno za napadače", rekao je Lam.

Lam je naslijedio svog saigrača Žeroma Botenga, koji je prošle godine bio izabran za najboljeg njemačkog igrača.

Julijan Nagelsman dobio je nagradu za najboljeg njemačkog trenera nakon što je Hofenhajm vodio do mjesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona prvi put u istoriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније