Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 07. 2017. 13:41   >>  13:15

SUPERKUP U SKOPLJU

Real i Junajted će čuvati oko 2.000 policajca

Oko 2.000 makedonskih policajaca biće angažovano za bezbjedno održavanje UEFA Superkupa u Skoplju, u kojem će se 8. avgusta sastati fudbaleri Real Madrida i Mančester junajteda, objavio je danas portal Nova TV (novatv.mk).

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije biće rapoređeni na graničnim prelazima za prihvatanje i pratnju navijača dva velika evropska kluba do Skoplja.

"Srećnijim policajcima biće povjerene zvijezde 'kraljeva' i 'crvenih đavola', što je odlična prilika za selfi", navodi Nova TV, dodajući da će treći dio policajaca biti angažovan na zadacima obezbjeđenja oko Telekom arene (Nacionalna arena Filip Drugi), na kojoj će se odigrati utakmica.

Plan predviđa tri policijska "obruča", a posljednji oko samog stadiona će biti postavljen tri dana prije utakmice i kroz njega neće moći da uđu civili, odnosno osobe bez akreditacije Uefa. Dva dana prije utakmice je planirano da antiterorističke jedinice detaljno "pretresu" stadion i područja oko stadiona.

Određene su i takozvane "fan zone" za navijače Reala i Mančestera u centru Skoplja, koje razdvaja rijeka Vardar. Centralni skopski Trg Makedonija, koji se nalazi između te dve zone, namijenjen je neutralnim ljubiteljima fudbala.

Oba kluba su dobila po 5.000 ulaznica za svoje navijače, a u slobodnu prodaju je preko sajta Uefe pušteno još 23.000 karata.

Prema podacima makedonske policije, veći broj navijača će imati engleski premijerligaš koji prevodi Žoze Murinjo. Dio navijača će pristići čarter letovima, a dio će na dan utakmice organizovano doći iz Srbije i Prištine, gdje će se smjestiti zbog previsokih cijena u Skoplju.

Prema portalu Nova TV, Uefa za sada nije poslala makedonskom MUP-u dosije UESA o problematičnim navijačima, odnosno "huliganima koji su registrovani od matičnih policija u Madridu i Mančesteru". Makedonska policija, ipak, očekuje da će dobiti spisak imena svih navijača dva kluba koji će doputovati u Skoplje.

Fudbaleri dva kluba će u Skoplje doputovati dan pred utakmicu, 7. avgusta i imaće po jedan trening na Telekom areni.

Ekipa Mančester junajteda će bit smještena u Hotelu "TCC Plaza", a izabranici Zinedina Zidana u Hotelu "Aleksandar palas" i imaće dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније