Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 07. 2017. 22:26 >> 22:39
2

VELIKA POBJEDA

Mladost osvojila Grac, blizu 3. kola

Fudbaleri Mladosti savladali su Šturm u Gracu 1:0, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Strijelac jedinog pogotka bio je Miloš Krkotić, koji je pogodio iz penala u drugom minutu. Revanš je na programu narednog četvrtka u Podgorici.

Mladost je disciplinovanom igrom u defanzivi potpuno neutralisala napade domaćina, koji je za 90. minuta stvorio samo jednu pravu šansu. Trenutak odluke dogodio se na samom početku. Knežević je u prvom minutu iskoristio smušenu reakciju Šulca, stigao do lopte i krenuo ka golu. Defanzivac austijskog tima ga je srušio u šesnaesetrcu, a sudija pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Krkotić koji je poslao domaćeg golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

Mladost se potom potpuno povukla, svi sem Kneževića su bili iza lopte, domaćin je pritiskao, pokušavao na sve načine ali nije našao pukotinu u odbrani našeg tima. Udarac Culenkera glavom odbranio je Ljuljanović , dok su Šulc i Žulj bili neprecizni sa distance i to je bilo sve od Šturma u prvom dijelu.

U nastavku gotovo indentičan scenario - Šturm je imao inicijativu, ali je stamena defanziva Mladosti odbijala sve nalete. Jedini trenutak nepažnje kod "romantičara" dogodio se u 56. minutu. Lovrič je šutirao sa distance, Ljuljanović je odbio loptu, a Culenker je sa pet, šest metara prebacio gol.

Mladost je uzvratila 11. minuta kasnije, kada je Ćetković uposlio Kneževića, koji je primio loptu i šutirao sa 13, 14 metara , ali je Sjebenhandl odbranio.

Šturm je do kraja imao još samo jedan opasan udarac Lovriča, koji je završio tik iznd prečke. Sudija je produžio utakmicu šest minuta, u drugom minutu nadoknade naš tim je ostao sa igračem manje zbog isključenja Kaluđerovića, ali je sve izdržao i stigao do velike pobjede.

Tok meča:

Kraj meča.

92' Mladost je ostala sa igračem manje pošto je Kaluđerović zaradio drugi žuti karton. Šest minuta nadoknade...

86' Lovrič je odlično šutirao sa 20-ak metara lopta je otišla tik iznad prečke.

67' Ćetković je prebacio odbranu Šturma, Knežević je primio loptu i šutirao sa 13, 14 metara , ali je Sjebenhandl odbranio.

56' Velika šansa za Šturm - Lovrič je šutirao sa distance, Ljaljanović je odbio loptu, a Culenker je sa pet, šest metara prebacio gol.

48' Hirelander je tukao sa ivice šesnaesterca, Ljuljanović siguran.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

46' Žulj je pokušao sa distance, bio je neprecizan.

30' Šulc je šutirao sa skoro 30 metara, lopta je otišla preko gola.

13' Culenker je šutirao glavom sa 10-ak metara, Ljuljanović je odbio loptu, a potom je odbrana Mladosti otklonila opasnost.

2' Početak iz snova za Mladost - "romantičari" vode 1:0 golom Krkotića iz penala. Prethodno je Šulc srušio Kneževića u svom šesnaestercu.

Meč je počeo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније