Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

RTCG

13. 07. 2017. 10:24   >>  10:07 1

MLADOST U GRACU

Vukićević: Da revanš bude otvoren

Fudbaleri Mladosti igraće večeras u Gracu sa austrijskim Šturmom prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Za Mladost večeras počinje nova evropska poslastica. "Romantičari" u Gracu, prelijepom gradu na rijeci Muri, kreću u prvi od dva meča sa Šturmom, u kojima su svjesni pozicije autsajdera, ali i željni dokazivanja.

Uostalom, Mladost je prethodnih godina pokazala da joj ta uloga nimalo ne smeta, to su na svojoj koži osjetili Videoton, Nefči, Senica... Ovog puta preko puta sebe imaju snažnu i kompaktnu ekipu, bez velikih zvijezda, ali sa iskusnim igračima, iza kojih su nastupi i u njemačkoj Bundesligi.

"Romantičari" su pobjedama nad Gandzasarom izborili priliku da igraju sa Šturmom, s tim što će ovog puta to biti mnogo teži izazov. Jermenski tim je karakterisala slaba taktička obučenost, Austrijancima je to najjača snaga.

"Dobili smo priliku da se odmjerimo sa nekim koje je realno na papiru mnogo jači od nas. Iz lige koje ima mnogo veći rejting nego što je naša. Ali, to je jedna utakmica koju smo zaslužili zato što smo prošli prvo kolo. Žrijeb nam je dodijelio jermensku ekipu od koje smo bolji i to smo potvrdili na terenu. Sada se sastajemo sa nekim ko je bolji od nas, ali u fudbalu bolji uvijek ne pobjeđuje. Uvijek imate priliku da potvrdite svoj kvalitet. Šturm ima bolji tim od nas, igraju kvalitetniju ligu, ali to ništa ne znači ništa dok ne dokažu. Tako ćemo se postaviti, tako ćemo igrati, dvomeč je, revanš je u Podgorici, ne plašimo se Šturma, poštujemo ga onoliko koliko zaslužuje, ali vjerujemo u ono šta radimo. Nećemo se predati bez borbe i trebaće im puno znoja da eliminišu Mladost", kazao je Dejan Vukićević za Arenu.

Mladost je u prvom kolu, pobjedama u oba duela, eliminisala jermenski Gandžasar. Pred svojim navijačima slavila je 1:0, dok je u revanšu bilo 3:0.

Šturm je u prvom kolu bio slobodan.

Duel u Gracu počeće u 20 sati i 30 minuta, a direktan prenos možete gledati na TVCG 2.

Revanš je na programu narednog četvrtka u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније