Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 06. 2013. 21:11 >> 21:19

UEFA PRESUDILA

Fenerbahče i Bešiktaš izbačeni iz Evrope

Disciplinska komisija krovne fudbalske asocijacije Evrope (UEFA) zabranila je turskim klubovima Fenerbahčeu i Bešiktašu nastupe u evropskim kupovima u narednim sezonama.

Fenerbahče je kažnjen sa "dvije plus jednu sezonu" zabrane nastupa u evropskim kupovima, dok je Bešiktas kažnjen na godinu dana zabrane igranja u UEFA-inim takmičenjima.

Disciplinska komisija UEFA-e nakon razmatranja odbrane koju je uprava istanbulskog Feberbahčea dostavila prošle sedmice, objavila je odluku kojom je taj klub kažnjen zabranom nastupa u evropskim kupovima  u naredne dvije sezone. Razmatrajući navode po kojima je Fenerbahče optužen za namještanje utakmica, Disciplinska komisija je kaznila taj klub sa još jednom godinom zabrane nastupa u UEFA-inim takmičenjima, ali će aktiviranje treće godine kazne biti direktno vezano za eventualne kazne tom klubu u narednih pet godina.

UEFA je zatražila dodatne izvještaje u vezi sa predsjednikom kluba Azizom Jildirimom i članovima uprave Ilhanom Eksiogluom, Sekipom Mosturogluom. Jildirim je suspendovao nekoliko članova uprave kluba, do donošenja konačne odluke turskog pravosuđa.

Fenerbahče je izbačen iz Lige šampiona u sezoni 2011/12. pošto je nekoliko njegovih čelnika bilo povezano s namještanjem prvenstvenih utakmica.

Besiktaš suspendovan na godinu



Drugi istanbulski klub Bešiktas, suspendovan je na godinu dana neigranja u evropskim takmičenjima, saopšteno je nakon sastanka Disciplinske komisije UEFA-e.

UEFA je od inspektora tražila dodatni izvještaj u vezi sa mogućnošću da bivši menadžer kluba Serdal Adali i bivši trener Tajfur Havutcu budu kažnjeni doživotnom zabranom bavljenja sportskim aktivnostima.

Uprava Bešiktaša će Odboru za arbitražu UEFA-e podnijeti žalbu, a u slučaju da ne dobije pozitivan ishod, obratiće se Međunarodnom arbitražnom sudu za sport.

UEFA je za namještanje rezultata utakmice finala turskog kupa, odigrane 11. maja 2011., optužila upravu Bešiktaša kao i menadžera Serdala Adalija i trenera kluba Tajfura Havutcua.

Fenerbahče je prošlu sezonu završio na drugom, dok je Bešiktas bio treći na tabeli turskog šampionata. Oba kluba plasirala su se u kvalifikacije Lige šampiona, odnosno Lige Evrope.

Prema pravilima, UEFA isključuje klubove iz svojih takmičenja na jednu sezonu ako su povezani sa namještanjem utakmica od aprila 2007., kada je ažuriran pravni statut.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније