Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

28. 06. 2017. 22:50   >>  22:35 1

GOLMAN JUNAK

Čile preko penala do finala

Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se večeras u finale Kupa konfederacija, pošto je u Kazanju pobijedila aktuelnog prvaka Evrope selekciju Portugala poslije boljeg izvođenja jednaesteraca sa 3:0.

Utakmica je poslije regularnog dijela i produžetaka završena 0:0, a Čile je pobijedio uglavnom zahvaljujući golmanu Klaudiju Bravu, koji je odbranio sva tri penala, prvo Rikardu Kvarežmi, zatim Žoau Mutinju i na kraju Naniju. Golove za Čile postigli su Arturo Vidal, Čarls Aranguis i Aleksis Sančes.

U prvom poluvremenu ekipe su imale po jednu pravu šansu, ali su oba puta golmani bili uspješni. Prvo je zaprijetio Čile u šestom minutu kada je dobro šutnuo Eduardo Vargas, ali mu je Rui Patrisio odbranio. Dva minuta kasnije Klaudio Bravo odbranio je udarac Andrea Silve.

Čile je mogao do gola u 54. minutu kada se u dobroj šansi našao Vidal, ali je glavom poslao loptu preko prečke. Poslije toga ponovo se istakao portugalski golman, koji je poslije udarca Vargasa izbacio loptu u korner. Do kraja utakmice priliku je imao Vidal, ali je sa oko 25 metara šutirao preko gola, pa je utakmica otišla u produžetke.

Čileanci su imali šanse i u produžecima, prvo je pokušao Sančes u 95. minutu, kada je šutirao pored lijeve stative, a odličnu šansu propustio je Vidal u 118. minutu, pošto je sa ivice šesnaesterca pogodio desnu stativu. U nastavku akcije lopta se odbila do Martina Rodrigesa, koji je pogodio prečku.

Poslije toga uslijedili su jedanaesterci, a golman Čilea Klaudio Bravo odbranio je sva tri šuta Portugalaca.

Čile će u finalu igrati protiv pobjednika sjutrašnjeg duela aktuelnog svjetskog šampiona Njemačke i Meksika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније