Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 06. 2017. 23:44   >>  23:15

OSTAJE U FUDBALU

Ivica Olić završio karijeru

Bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske Ivica Olić saopštio je danas da je odlučio da završi igračku karijeru. Olić je odlazak u igračku penziju najavio u razgovoru za njemački Bild.

"Spreman sam da objesim kopačke o klin. Mislim da mogu da napustim fudbal čiste savjesti. Srećan sam, zabavljao sa sam se, imao sam puno uspjeha i mogu reći da sam davao sve na treningu i utakmicama. Za mene je bio san igrati na visokom nivou tako dugo", rekao je Olić, prenosi Hina.

Olić je posljednju sezonu proveo u dresu Minhena 1860 koji je nakon drame dodatnih kvalifikacija ispao iz druge u treću njemačku ligu.

"Žao mi je što odlazim kada je klub ispao u treću ligu. Volim ovaj tradicionalni klub, ali u njemu postoje problemi već duže vrijeme", rekao je Olić.

Olić je rekao da će ostati u fudbalu, ali da još nije odlučio na kojoj funkciji.

"Za početak krenuću u proces dobijanja trenerskih licenci," najavio je.

Ivica Olić (37) je karijeru počeo u Marsoniji 1996. godine. Nakon Marsonije prešao je u Hertu, pa se vratio u Marsoniju, a potom je igrao za Zagreb u čijem dresu je 2002. slavio u hrvatskom prvenstvu. Jednu sezonu je proveo u zagrebačkom Dinamu, a potom je preselio u moskovski CSKA. U Moskvi je osvojio tri ruska titule prvaka, ali i Kup UEFA 2005.

Iz Moskve je preselio u Njemačku gdje je igrao za HSV, Bajern iz Minhena, Volfsburg i Minhen 1860.

U karijeri je ukupno osvojio 13 trofeja, a u dresu Bajerna je dva puta poražen u finalima Lige šampiona.

Za reprezentaciju Hrvatske je igrao od 2002. do 2015. godine upisavši 104 nastupa i postigavši 20 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније