Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

26. 05. 2017. 19:53   >>  19:25

RAČUNA NA 21. IGRAČA

Radonjićev spisak za turnir u Ukrajini i meč sa Gruzijom

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore, Mojaš Radonjić, objavio je danas spisak igrača za memorijalni turnir Valeri Lobanovski i prijateljsku utakmicu sa Gruzijom.

Turnir će biti odigran od 6. do 8. juna u Kijevu, dok je duel sa Gruzijom na programu 12. juna u Podgorici.

Crnogorski fudbaleri u polufinalu, 6. juna, igraće sa domaćinom, selekcijom Ukrajine.

Izabranici Mojaša Radonjića dva dana kasnije, u zavisnosti od ishoda tog duela, igraće finalni ili meč za treće mjesto, u kojem će za protvinika imati Finsku ili Sloveniju.

Radonjić računa na 21 igrača.

Na spisku su:
golmani: Matija Šarkić (Aston vila, Engleska) i Marko Novović (Zeta);

odbrana: Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Andrija Vukčević (San Fernando, Španija), Emir Azemović (Benfika, Portugal), Miloš Drinčić (Iskra), Yanik Filipović (Verder, Njemačka), Dragan Grivić (Grbalj), Armin Pjetrović (Turu 1880, Njemačka) i Đorđije Vukčević (Grbalj);

vezni red: Miomir Đuričković (Šole, Francuska), Oliver Šarkić (Fafe, Portugal), Ilija Vukotić (Grbalj), Dejan Kotorac (Bokelj), Stefan Vukčević (Zeta) i Stefan Lončar (Sutjeska);

napad: Filip Kukuličić (Zeta), Boris Cmiljanić (Levante, Španija), Driton Camaj (Budućnost), Zoran Petrović (Mladost) i Mihailo Perović (Ujpešt, Mađarska).

Radonjić je kazao da će turnir u Ukrajini biti prava prilika za sve igrače da se dokažu, da pruže svoj maksimum u duelima sa izuzetno jakim protivnicima.

"Želimo da provjerimo sve pozvane igrače, svi će kroz utakmice u Kijevu, ali i duel sa Gruzijom u Podgorici, dobiti podjednaku šansu da pokažu koliko mogu u ovom trenuku. Raspored utakmica baraža za Telekom Prvu ligu uticao je na spisak jer će zbog tih mečeva izostati nekoliko igrača koje smo planirali da provjerimo", rekao je Radonjić.

On je naglasio da će crnogorskoj selekciji to biti posljednje provjere pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Želimo da iskoristimo te utakmice na najbolji mogući način i pripremimo selekciju za obaveze koje nas očekuju u septembru", rekao je Radonjić.

Iskusni stručnjak istakao je da je u predstojećim mečevima cilj uigravanje ekipe i stvaranje modela igre za nastupe u kvalifikacijama.

"Žellimo da kroz te mečeve definišemo ekipu, da vidimo koji su to igrači na koje možemo najozbiljnije računati u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo. Cilj nam je da kroz predstojeća tri susreta napravimo model igre koji ćemo pokušati da primijenimo u kvalifikacijama. Rezultat nije u prvom planu ali ćemo se potruditi da ishodi mečeva budu pozitivni", zaključio je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније