Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

26. 05. 2017. 14:10   >>  14:42 7

OSTAJE NA VRHU TABELE

Budućnosti nijesu oduzeti bodovi

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore nije oduzela Budućnosti bodove zbog nereda navijača na utakmici protiv Mladosti u 32. kolu Prve crnogorske lige, odigrane 26. maja.

Ranije je odlučeno da Budućnost meč izgubi službenim rezultatom, a do danas se nije znalo da li će "plavi" ostati i bez bodova, a samim tim i bez titule.

Budućnost je i dalje prva na tabeli sa 54 boda, koliko imaju i Zeta i Mladost, ali ima bolji međusobni skor na mini tabeli tri ekipe.

Tim Miodraga Vukotića i dalje ima sve u svojim rukama i ako u posljednjem kolu na svom terenu savladaju Jedinstvo, koje je ubjedljivo posljednje na tabeli, osvojiće titulu.

Disciplinska komisija FSCG je kaznila Budućnost sa šest mečeva bez publike na svom stadionu i zabranila navijačima "plavih" odlazak na šest gostovanja u svim takmičenjima.

"Shodno članu 32 stav 2 disciplinska mjera odigravanje utakmica na svom stadionu bez prisustva publike izdržava se na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG. Shodno članu 32 stav 5 Disciplinskog pravilnika FSCG, disciplinska mjera zabrana prisustva organizovanih navijača FK „Budućnost“ na utakmicama kada seniorski tim FK „Budućnost“ gostuje izdržava se na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, derbi između Budućnosti i Mladosti prekinut je u 79. minutu kod rezultata 0:1, zbog incidenata na sjevernoj tribini stadiona pod Goricom.

Prije nego je sudija poslao igrače u svlačionicu, utakmica je prekinuta u 67. minutu nakon što je baklja zapalila nekoliko stolica na sjevernoj tribini gdje su se nalazili navijači Budućnosti. Uslov da se utakmica nastavi bio je da „Varvari“ napuste sjevernu tribinu, što su oni odbili da učine.

Sjutra utakmice posljednjeg kola

Utakmice posljednjeg, 33. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige biće odigrane sjutra.

Vodeća Budućnost ugostiće pod Goricom bjelopoljsko Jedinstvo, Mladost i cetinjski Lovćen sastaće se u podgoričkom naselju Stari aerodrom, dok će u Nikšiću rivali biti Sutjeska i Rudar.

Dečić će u Tuzima biti domaćin Iskri, u Radanovićima igraće Grbalj i Petrovac, dok će u Golubovcima rivali biti Zeta i Bokelj.

Sve utakmice počeće u 17 sati i 30 minuta.

Budućnost je, kolo prije kraja šampionata, vodeća na tabeli sa 54 boda, koliko imaju i Zeta i Mladost sa slabijom gol razlikom.

Sujeska je četvrta sa 52, dok je na petom mjestu Dečić sa 49 bodova.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније