Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

24. 05. 2017. 11:34 >> 11:07

NAPUŠTA FUDBAL

Sem Alardajs otišao u penziju

Engleski menadžer Sem Alardajs potpuno neočekivano napustio je klupu Kristal Palasa, koji je spasio od ispadanja iz Premijer lige, i objavio da odlazi u penziju.

Svoju odluku da želi da napusti klub i povuče se iZ fudbala Alardajs je saopštio Stivu Parišu, vlasniku Krsital Palasa u utorak veče. Iako je imao ugovor na dvije i po godine, 62- godišnji “Big Sem“ odlučio je da u pravi trenutak da ode u menadžersku penziju.

“Na neki način ovo je bila vrlo teška odluka, ali s druge strane i dosta jednostavna. Uvijek ću biti zahvalan Parišu i Kristal Palasu što su mi dali priliku da odem uzdignute glave, nakon što sam pomogao da klub ostane u Premijer ligi. I više od toga, oni su mi dali šansu da vratim moju reputaciju nakon onoga što se dogodilo sa reprezentacijom Engleske", poručio je Alardajs u saopštenju koje je objavio njegov agent, prenosi Anadolija.

Šesdesetdvogodišnji Britanac je naveo da želi da uživa u životu bez pritiska koji dolazi sa poslom menadžera.

“Mislim da klub ide u pravom smjeru sa izuzetnom podrškom Upravnog odbora, velikim izborom igrača i jednima od najstrastvenijih navijača koje sam ikada vidio. Bila je privilegija raditi za njih u proteklih pet mjeseci. Ali, dođe vrijeme kada morate odlučiti u kojem pravcu želite da ide vaš život, a to je za mene bilo veoma jednostavno. Želim da uživam u životu dok sam relativno mlad i kada sam još relativno zdrav, uprkos tome što počinjem da osjećam kako imam 62 godine. Dok imam energije, želim da putujem i provodim više vremena sa mojom porodicom i unucima. Dugujem to mojoj ženi i porodici", naveo je Alardajs.

On je preuzeo Cristal Palas u trenutku kada je klub bio na 17. mjestu sa samo bodom iznad zone ispadanja. U osam utakmica upisao je šest pobjeda i doveo klub na 14. mjesto. Tako je zadržao svoju reputaciju menadžera koji nikada nije ispao iz Premijer lige.

Menadžersku karijeru počeo je u Limeriku, a zatim je vodio Preston, Blekpul, Nots Kaunti, Bolton, Njukastl, Blekburn, Vest Hem, Sanderland i reprezentaciju Engleske.

Alerdajs se nije dugo zadržao na klup"Gordog albiona" zbog čuvenog skandala kada je navodno koristio sovju funkciju kako bi pregovarao sa menadžerima i savjetovao ih kako da zaobiđu pravila u vezi sa transferima igrača, za šta bi mu oni platili 400.000 funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније