Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2017. 09:40 >> 09:15

SLAVLJE DO ZORE

Zidanovu četu dočekalo 50.000 navijača

Nakon pet godina posta, fudbaleri Real Madrida osvojili su titulu prvaka Španije, a navijači "kraljevkog kluba" okupili su se u velikom broju na ulicama španske prijstonice kako bi proslavili prekid dominacije najvećeg rivala Barselone. Real je zasluženo osvojio nacionalni šampionat, bio je najkonstantniji cijele sezone. Titula je bila dovedena u pitanje nakon poraza u El klasiku u Madridu, ali su potom "merengesi" vezali šest pobjeda i sačuvali tri boda prednosti.

Oko 50.000 ljudi dočekalo je igrače Reala na proslavi prve titule nakon 2012. godine. Iako je ekipa stigla iz Malage tek sat i po nakon ponoći, na trgu Cibelesu zavladala je prava euforija kada se oko 2.30 sati pojavio slavljenički autobus s igračima Reala.

Navijači i igrači nijesu zaboravili da "bocnu" ljute rivale – provokacije su upućene Atletiko Madridu i Barseloni, tačnije Žeraru Pikeu, koji na društvenim mrežama često podiže prašinu svojim komentarima o Realu.

"Pike, gade, pozdravi šampione", odzvanjalo je Cibelesom, a pjesmu su zajednički izveli igrači i navijači.

Novo slavlje Madrid bi mogao dočekati već za dvije nedjelje ako Real završi sezonu iz snova osvajanjem Lige šampiona u Kardifu, 3. juna protiv Juventusa.

"Trebamo vas za osvajanje Lige šampiona", poručio je okupljenima Kristijano Ronaldo, koji je obećao 12. titulu prvaka Evrope i novo slavlje na Cibelesu.

Ramos: Osvojili smo najjaču ligu na svijetu

Defanzivac Reala je postigao nekoliko ključnih golova ove sezone, i podigao još jedan pehar.

"Ovo je najbolja liga na svijetu. Dugo igram i znam koliko je teško osvojiti je. Ne samo Barselona, već i Atletiko i Sevilja bili su izuzetno jaki rivali. Tokom sezone uvijek se pojave razne sumnje, ali uspjeli smo da se izborimo i odradili sjajan posao", naglasio je Ramos.

"Proslavićemo, a onda ćemo krenuti da se pripremamo za finale Lige Šampiona", dodao je kapiten Reala.

Marselo: Mnogi nijesu željeli da Real osvoji titulu

Lijevi bek Real Madrida Marselo rekao je da je ponosan na sve u timu.

"Teško je osvojiti špansku ligu, najjaču na svijetu i zato moramo da budemo ponosni na tim i na stručni štab. Mnogi nijesu željeli da Real osvoji titulu, ali mi smo se borili do kraja, mi smo Real Madrid", kazao je Brazilac.

Karim Benzema je istakao važnost ove titule.

"Ponosan sam, a moramo da se zahvalimo i navijačima. Pravi smo tim i to se vidi na svakoj utakmici i na svakom treningu", izjavio je francuski napadač.

Luka Modrić, koji je došao do 150. pobjede sa Realom, ističe da je osjećaj nevjerovatan.

"Čekali smo dugo, ali na kraju je bilo vrijedno truda. Zaslužili smo titulu. Vrlo smo srećni, sada ćemo proslaviti sa navijačima. Meni je ovo prva nacionalna titula, bila je ovo nevjerovatna godina koja još nije gotova", kazao je hrvatski vezista.

Real je u odlučujućem meču slavio protiv Malage 2:0 i završio sezonu sa tri boda ispred Barselone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније