Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

20. 05. 2017. 17:58 >> 17:33

BUNDESLIGA

Borusija Dortmund u LŠ, Volfsburg u baražu

Fudbaleri Borusije Dortmund plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su danas u posljednjem, 34. kolu na svom terenu pobijedili Verder iz Bremena sa 4:3, dok je Volfsburg poražen od Hamburga sa 2:1 i igraće u baražu za opstanak u Bundesligi.

Borusija Dortmund je u veoma uzbudljivoj utakmici uspjela da dođe do trijumfa protiv Verdera i tako izbori treće mjesto i direktan plasman u Ligu šampiona, dok je Hofenhajm, koja je sezonu završila na četvrtom mjestu na svom terenu igrala neriješeno bez golova s Augsburgom.

Verder je u Dortmundu stigao do prednosti u sedmom minutu pogotkom Zlatka Junuzovića, ali je Borusija do poluvremena preokrenula golovima Marka Rojsa u 32. i Pjera-Emerika Obamejanga u 42.

Djelovalo je da će "milioneri" bez većih problema ostvariti trijumf, ali je Verder preokrenuo u drugom dijelu pogocima Fina Bartelsa u 46. i Maksa Krusea u 68.

Borusija je u tim trenucima bila na četvrtoj poziciji, pošto je imala bod manje od Hofenhajma, ali je u završnici susreta golovima Rojsa u 75. iz jedanaesterca, kao i Obamejanga u 89. minutu takođe iz penala stigla do preokreta.

Ekipa iz Dortmunda je na trećem mjestu sa 64 boda, dva više od Hofenhajma.

Hamburg se pred svojim navijačima namučio da izbori opstanak u Bundesligi, ali je u tome ipak uspio i to pobjedom poslije preokreta protiv direktnog konkurenta - Volfsburga.

Gosti su do prednosti stigli golom Robina Knohea u 23. minutu, da bi Hamburg pogotkom srpskog reprezentativca Filipa Kostića izjednačio u 32.

Utakmica je u potpunosti otvorena sve do samog kraja u kom je domaćin imao više sreće. Gol za preokret i opstanak u ligi postigao je Đanluka Valdšmit u 88. minutu.

Hamburg je ovom pobjedom došao do 14. mjesta sa 38 bodova, jedan više od Volfsburga koji je završio na 16. mjestu.

Volfsburg će u baražu za opstanak u Bundesligi igrati protiv Braunšvajga.

Šampion Njemačke Bajern Minhen je na svom terenu sa 4:1 pobijedio Frajburg koji je ostao bez plasman u Ligu Evropa, pošto je Keln sa 2:0 pobijedio Majnc i tako došao do petog mjesta sa 49 bodova, dok je Frajburg sedmi sa 48.

U meču na stadionu Alijanc arena protiv Frajburga fudbalske karijere završili su dugogodišnji kapiten Bavaraca i reprezentacije Njemačke Filil Lam, kao i nekadašnji reprezentativac Španije Ćavi Alonso.

U ostalim mečevima posljednjeg 37. kola Bundeslige Ajntraht je igrao neriješeno 2:2 sa drugoplasiranim Lajpcigom, dok je Bajer Leverkuzen sa 6:2 savladao Hertu, a već drugoligaši Ingolštat i Darmštat remizirali su sa Šalkeom, odnosno Borusijom Menhengladbah.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније