Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 06. 2013. 09:13 >> 11:32

NAKON TRILERA

Italija u polufinalu

Italija je u uzbudljivom meču, nakon preokreta, savladala Japan 4:3 u drugom kolu A grupe Kupa Konfederacija i tako obezbijedili plasman u polufinale turnira u Brazilu.

Nakon što je Brazil u Fortalezi savladao Meksiko 2:0 i ove pobjede Italijana, te dvije selekcije su izborile plasman u polufinale. Domaćini turnira i "azuri" posljednji meč u grupi odigraće za prvo mjesto, dok će Meksiko i Japan igrati za čast.

Japan je iznenadio igrače Ćezare Prandelija, već nakon nešto više od pola sata igre imali su dva gola prednosti. Prvo je Honda u 21. minutu iz penala načeo mrežu Bufona, nakon što je golman Juventusa oborio protivničkog igrča poslije greške De Šilja. Drugi gol postiogao je Kagava u 33. minutu, iskoristivši grešku  posljednje linije "Azura". Ipak, De Rosi je uspio da smanji do poluvremena i održi svoj tim u igri.

Početak nastavka obilježio je fudbaler Japana Učida. Fudbaler Šalkea je nakon samo dva minuta poslije pauze pogodio sopstveni gol, Italija se u potpunosti vratila u meč. Isti igrač je odmah nakon toga skrivio penal, tačnije pogodila ga je lopta u ruku nakon šuta Đovinka, a Baloteli nije pogriješio s bijele tačke, za potpuni preokret 3:2.

"Samuraji" se nijesu predavali, Japan se vratio pogotkom Okazakija u 69. minutu, a kasnije imali i stativu i još par izglednih prilika i umjesto da riješe meč u svoju korist, stiže ih kazna. Đovinko, koji je ušao sa klupe, pogađa za konačnih 4:3. Ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Japanci su mogli do novog gola. U prvom minutu sudijskog zaostatka Okazaki pogađa prečku, loptu je sačekao Jošida, koji je smješta u mrežu, ali je bio u ofsajdu.

Sinoć sjajni Japan oduševio je svojim nastupom protiv vicešampiona Italije, a ni u prvom kolu protiv Brazila se nije obrukao iako je izgubio 3:0.

U četvrtak nas očekuju mečevi grupe B. Španija će imali lagan posao sa selekcijom Tahitija, dok će Urugvaj i Nigerija vjerovatno odlučivati o drugom mjestu koje vodi u polufinale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније