Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 05. 2017. 23:45 >> 23:19
1

ZBOG MUNTARIJA

FIFA bi mogla da kazni FS Italije

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) mogla bi da pokrene disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zbog slučaja oko igrača Peskare Sulija Muntarija, koji je napustio teren zbog uvreda na rasnoj osnovi.

Muntarija su tokom utakmice na rasnoj osnovi vrijeđali navijači Kaljarija. On je prišao da porazgovara sa njima poslije čega mu je sudija pokazao žuti karton. Fudbaler iz Gane je napustio teren, zbog čega ga je FIGC suspendovao na jednu utakmicu, ali je kasnije poništio tu odluku.

Predsjednik Fife Đani Infantino rekao je danas da će razgovarati sa Muntarijem, koji je nedavno rekao da Fifa i Uefa "rasizam ne shvataju ozbiljno".

"Zajedno ćemo raditi. Nažalost, idiota ima svuda, ali moramo da se borimo protiv njih. Moramo da radimo sa ljudima", rekao je Infantino, koji je dodao i da namjerava da razgovara sa predsjednikom italijanskog saveza Karlom Tevekijom.

Fifu su mnogi kritikovali pošto je u septembru raspustila svoje radno tijelo za borbu protiv rasizma.

Svjetska kuća fudbala je tada navela da je to učinjeno pošto je tom radnom tijelu istekao mandat, ali da su prije toga obezbijeđene preporuke za snažan program protiv rasizma.

"Imamo komitet koji prati situaciju i komitet koji će preduzeti nešto. Ono što je najvažnije je da moramo da reagujemo, što prije to bolje. Imam svoje mišljenje, ali nijesam ovdje da bih iznosila lične stavove. Ovdje sam da obezbijedim da Fifa, kroz svoj komitet, preduzme odgovarajuće korake za svaki prekršaj vezan za diskriminaciju", rekla je generalna sekretarka Fife Fatma Samura za Bi-Bi-Si (BBC).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније